Продължава да вали в Смолянско, предупреждението за опасност е от първа степен - жълт код

За 12 октомври 2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен - жълт код за 12 области и втора степен - оранжев код в 4 области за значителни валежи. За Смолянска област кодът е жълт. Прогнозата е за значителни валежи от дъжд. Очакваното сумарно количество за 24 часа е между 20 и 40 mm, на отделни места и повече. Утрото в Смолян е облачно със слаби валежи от дъжд. Температурата е 6 градуса. През деня ще продължи да вали, а максималната температура ще достигне 9 градуса.

Днес на много места ще продължи да вали, в Източна България количествата ще са значителни, в югоизточните райони ще прегърми. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта над отделни райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен от север-северозапад, в източните райони - от североизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини