На 79 години е най-възрастният кандидат за народен представител в 14-и МИР в Перник, рали шампион влиза в битката

На 79 години е най-възрастният кандидат за народен представител в 14-и МИР в Перник, съобщиха на БТА от РИК. Това е Митко Димитров - втори в листата на коалиция Патриотичен фронт - НФСБ, БСД "Радикали" и БНДС "Целокупна България". Най-младите претенденти за депутатски банки са 24-годишните Кристияна Янкулова и Бетина Богословова, стоящи на седма позиция, съответно в листите на ДПС и коалиция "Национално обединение на десницата".


За четирите мандата в региона ще се борят 127 души, представители на 27 партии и коалиции. Сред тях преобладават икономисти, юристи, земеделски производители, инженери и др. Доверието на перничани поиска и осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев, който е част от коалиция "Продължаваме промяната". Листата на партията води адвокат Никола Минчев.


Бившият финансов министър Кирил Ананиев, който е с родословие от Трънско и Брезнишко, отново е начело на претендентите на ГЕРБ - СДС, следван от Георг Георгиев. Журналистът Станислав Балабанов и международният съдия и треньор по спортни танци Петя Димитрова водят отбора на "Има такъв народ". Само двама мъже - доскорошният депутат Стоян Мирчев и местният лидер на АБВ Петър Първанов са в 8-членната листа на "БСП за България". Още шест жени се включват в битката за депутатските банки с името на червената партия.


Бившият зам.-министър на труда Султанка Петрова запази челна позиция от името на ВМРО. Боян Станков - Расате отново е първи в тима на "Български национален съюз - Нова демокрация". С най-малко претенденти - по един, са партиите "Пряка демокрация" и "Правото".

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини