Генералният консул на Турция посети и Рудозем

Днес в община Рудозем се проведе среща между кметът  Румен Пехливанов и Генералниия консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. На официалната визита присъстваха и Мехмет Али Ердем – търговско аташе към Генералното консулство, зам. –ректорът на Тракийския университет в гр. Одрин проф. д-р Мурат Тюркйълмаз и Феризе Топал – секретар към Генералното консулство.
На срещата бяха обсъдени теми за инвестициии и туризъм, образование, здравеопазване, както и темата за побратимяването на Община Рудозем с други турски общини.
Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов представи на гостите потенциала на общината, като подчерта възможностите за инвестиции и засилването на бизнес отношенията, както и развитието на туризма с оглед на предстоящото откриване на ГКПП “Рудозем - Ксанти”. Градоначалникът изрази своето желание за сътрудничество между СБР “Родопи” гр. Рудозем и Тракийския университет в гр. Одрин в сферата на рехабилитацията. Според кмета на общината, предлаганите на високо ниво услуги в болницата за рехабилитация и предстоящото захранване на базата с минерална вода, ще бъдат предпоставка Рудозем да се превърне във водещ център за рехабилитация, а едно съвместно сътрудничество с университет като Тракийския, ще допринесе за обмяна на опит и кадри в тази сфера, както и за засилване на здравния туризъм от Турция към България.
Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, който гостува на община Рудозем за втори път от встъпването си в длъжност, не скри впечатлението си от възможностите, които предлага региона и изрази очакванията си за ГКПП “Рудозем - Ксанти”, чрез който ще се стимулира развитието на икономиката и търговските взаимоотношения.
Търговското аташе към Генералното консулство Мехмет Али Ердем изрази готовност от насочване на инвеститори в различни отрасли с цел икономическо развитие и засилване на ръста на заетостта в региона. Според него, развитието на търговско - икономическите отношения ще бъде от съществено значение и за двете държави, а Република Турция винаги ще съдейства за тяхното укрепване.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Данс
    3 0
    22:04, 14 окт 2021
    Ало Данс, преди изборите къде обикаля тоя солинген из Република България.
  • 2
    Па
    ПАТРИОТ
    2 0
    07:47, 15 окт 2021
    Тези турски мекерета докога ще манипулират нашите турски и помашки региони.къде е държавата къде са службите. Няма ли кой да им каже директно че не са желани.друго е да дойдат от афганистан или осотров тамбукту но турско присътвие отвращава обществото. Другата седмица пък турската посланичка ще обикаля ксърджалийския регион.какво става.това е пряка намеса в изборния процес. Да проуумеят техните експанзивни глави че не са добре дошли а напротив обществото ги мрази с изключение на турските депутати кметове и един незначителен брой обикновени хорица.
  • 3
    Ис
    Истината
    2 0
    10:58, 15 окт 2021
    Докога ще продължава протурската политика сред помашкото население? Защо им промиват мозъците, те са българи със загубено българско самосъзнание! Събаряне на всички джамии в помашките райони, покръстване и вън ДъПъСъ от българската държава!
Последни новини