Клюнчев на мушката за жертвите в Охрид. Ексченгета събират дълговете на В и К. Преглед на регионалния печат

Българската прокуратура започва проверка срещу димитровградската превозваческа фирма "Клюнчев", която е возила загиналите в Охридското езеро туристи, пише вестник "Новинар Юг". Основната цел е да се провери имала ли е фирмата разрешително за извършване на туроператорски услуги. Според част от спасените българи, екскурзията до Охрид е била организирана от съпругата на собственика, Златка, която набрала групата от Пирдоп, Златица,Челопеч и село Антон. Според Иван Клюнчев, фирмата му е била наета само да превози туристите и да ги върне. Според други тя е организирала пътуването от А до Я, със настаняването на място и последвалата културна програма превърнала се в трагедия. От днес по разпореждане на правителството започва проверка на цялата документация на фирмата.

"Спряха 3 млн. лева за 2 проекта"-водещо заглавие в Новинар-а. Парите са били за водоснабдяване на три квартала в Димитровград и канализация и асфалтиране на село Каснаково. Спира ги екоминистерството защото проектите не били важни. Димитровградският  кмет щял да протестира и да търси помощ от местните депутати. Ако чистата вода не е важна, то какво по дяволите ще бъде важно за екоминистерството? Съдбата на редките птици ли?

"Арестуваха Бенито за палеж на Кенана" Става дума за по-малкия от двамата братя собственици на шивашката фирма "Бени"-Чавдар. В 5 сутринта вчера той драснал клечката на джип Мерцедес собственост на съпругата му Таня паркиран пред вила на Бадема 14-20. Огънят унищожил скъпото возило и повредил друга кола от същата марка на домакините-семейство Чолакови. Една от версиите е семеен скандал между Тосков и жена му в който "изгорели" и семейство Чолакови. Извършителят е арестуван от полицията.

"Само  3 първолачета в Свирачи" Липсата на деца си проличава най-вече в ивайловградското село, но училището там е със статут на защитено и затова не може да бъде приложена обичайната мярка в такива случаи - да бъде затворено. В школото се обучават деца от още 5 села в смесени паралелки. Т.е. накуп от първи до 4 клас включително.

"Цветанов прати Иванов в Болярово". Цветанов е вътрешният министър, който при воаяжа си в хасковска област в петък, изпрати началникът на ГКПП "Капитан Андреево" в Болярово. Не в хасковското, а в ямболското уточнява вестникът. Още подробности по полицейския кадрил в областта на 3-та и 4-та страница.

"Джудистите №1 на турнира в зала Дружба"четем на спортната страница. Водещото заглавие тук е за юношите на Хасково които извъртели 2:2 с Локо ПД. Дежурната информация за Григор Димитров.

Охридското езоро и фирма "Клюнчев" са водещи и на страниците на "Хасковска Марица". Фирмата е регистрирана в Хасково и е без лиценз за туроператор, категоричен е вестникът. Националната проверка започва от днес, колегите може би разполагат с предварителна информация. Началникът на ДАИ в областта пък твърди, че не е получавал заповед да разследва превозвача. Самият Клюнчев бил в Охрид, където давал показания пред македонските власти.

"Ексченгета събират дълговете на В и К". Силовата структура към водното дружество събирала парите на длъжниците. Плюс поставяне на тапи на водомерите. Наричали се контролен блок. Практиката била от известно време и давала добри резултати, хвали се шефът на водното дружество Атанас Бързев. Ще има за хвалба когато цената на водата падне за хасковлии. Досега едно от оправданията бяха, че много абонати не си плащат, а останалите дефакто покриват загубите на дружеството със високата цена на плащаната от тях вода.

"Педагог от Манхайм води испанския в Езиковата". Галина Атанасова е завършила престижния германски университет и ще поеме първата в областта паралелка по испански език при пълен норматив. Именно към езика на Сервантес бе насочен най големият интерес на учениците през това кандидатстудентско лято. Кой знае, скоро вместо Немската гимназия, школото може да стане известно в града като Испанската гимназия. Не е чудно при толкова хасковлии в Испания.

"Лятото свърши, дъжд от днес" Температурите ще паднат с 15 градуса, прогнозира вестникът основавайки се на метео-сводки. И едните и другите май познаха.

Няма да има рокади на безмитна зона, мамят ни със зеленчуците на пазара, Датчанин прал пари закопчан на границата, са част от заглавията във вестникът, който от днес е в нов формат - само 8 страници. Цяла една е посветена на разжалването на комисар Ненков като шеф на ОДП Хасково и преместването му за гард на Тополовград. На негово място е бившия шеф на БОП Хасково Петьо Петров. Страница 4-та за повече информация.

За сметка на това-силна редукция на спортната страница. И тук водещото са джудистите и 15-те им медала. Както се казва ако всичко в града ни вървеше като при джудото-щяхме да сме шампиони. 

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини