В хасковска област няма откази за преброяване

В региона на Хасково не е имало откази за преброяване. Това съобщават от Областна администрация, след финалното заседание на Областната преброителна комисия.

Хасково е една от най-добре представилите се в страната по отношение на обхванати преброителни участъци, е информирала Светла Велева, началник на отдел „Статистически изследвания“ Хасково към Националния статистически институт.

Територията на областта бе разделена на 370 контролни района и 1141 участъка, като само 7 от тях не са обхванати и за които ще се търси информация по административен път.

Отчетен е в региона слаб интерес към онлайн преброяването.

Във финалния си доклад Областната комисия е акцентирала, че максимално опростяване на анкетните карти, които да са разбираеми за всеки български граждани, би дало много по-добър резултат. Преброилите се електронно лица в областта са 55 580 или 24.9% и съответно жилищата са 21 387 или 17.3%.

Данните от хартиените преброителни карти все още се обработват. Публикуването на експресните резултати ще стане до края на м. Ноември тази година.

Преброяването на населението и жилищния фонд в България бе проведено в периода 7 септември-10 октомври 2021 г. Заради корона кризата то се забави с една година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Ха-Ха
    5 -3
    19:18, 2 ное 2021
    И до ден днешен никой не ми е потърсил кода от електронното преброяване.Та как ме преброиха?
    • Ха
      Хаха
      6 -1
      20:08, 2 ное 2021
      Преброен си, стига кряка
Последни новини