В смолянската болница спасиха жена с огромна миома и алергии към упойки / Обновена/

СмолянБГвести поднася извиненията си на д-р Стефан Тодоров и колегите му от АГО на МБАЛ-Смолян. Статията от 26-ти ноември със заглавие "В смолянската болница спасиха жена с огромна миома и алергии към упойки " е илиюстрирана с архивна снимка на медията, в която присъства лекар, който вече не е сред нас. Грешката е допусната от автора на статията без умисъл. 

51-годишна жена от Златоград беше спасена от лекарите в Смолянската болница, след тежка и сложна операция, направена по спешност. Елза Хаджиева е докарана в областната болница с анемия и 66 хемоглобин след обилно и продължително кървене. Лекарите установяват, че става въпрос за миома, която по спешност трябва да се отстрани, за да се спре кървенето и да се спаси живота й. Прелива й се кръв, след което разширен медицински екип успява да извърши успешно тежката операция по отстраняване на миомата, въпреки че жената е алергична към всичко.

„Уникален случай е. От 22 неща, за които я тествахме, е алергична към абсолютно всички – упойки, антибиотици, обезболяващи, дори лейкопласт и превръзка.
Миомата беше с големина на глава на новородено и без да се махне нямаше как да се спре кървенето. Вече е добре, възстановява се“, каза пред "Смолян Прес" началникът на АГО д-р Стефан Тодоров.

„Благодарна съм, че въпреки трудното положение, в тази Ковид ситуация, взеха адекватни мерки и проведоха оперативното лечение, качествено и съм жива и се възстановявам. Огромна благодарност изказвам на целият екип на АГО .Нямам думи за тези сърцати хора. Аз съм медицинска сестра в хирургично отделение и знам какъв беше риска, но те го поеха, а можеше да не се наемат и да се откажат да ме оперират с моите алергични реакции. Все още не мога да повярвам какво са направили за мен, един нормален човек като всички други. Обществеността трябва да разбере, че въпреки трудното време, има лекари, които спасяват хора. Все още има здравеопазване и има истински, сърцати хора! Много грижовни хора! Не може да виждаме и говорим само лошото! Нека се знае, че има хора като тях, на които дължим живота си. Аз дойдох като спешен случай и не съм платила стотинка, а те ми дадоха живот“, каза Елза Хаджиев

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини