Първи сняг и ниски дневни температури

Днес в Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, над много райони до предимно слънчево време. В Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в Лудогорието и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка. След обяд валежите ще отслабват и спират, най-късно вечерта в североизточните райони. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 11°-12°.

В планините валежите, предимно от сняг, от запад на изток ще отслабват и спират, а облачността през деня ще намалее. Интензивни ще са снеговалежите в сутрешните часове, особено в Централна и Източна Стара планина. Ще духа умерен до силен северозападен вятър и на места ще се образуват навявания и преспи. Температурите още ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

За Смолян днес няма предупреждение за опасно време. Температурите в ранното утро са 2 градуса, но усещането е за по-студено време. Облачно е, по високите части на планината вали мокър сняг. През деня валежите ще спират. Максималната температура ще остане ниска - едва 3 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини