Кой е Никола Минчев - предложението на ПП за председател на парламента

От партия "Продължаваме промяната" номинираха за поста председател на парламента Никола Минчев.

"Той е юрист с изрядна репутация, имаме му доверие. Нашето предложение ще бъде той да бъде за следващите 4 години. Надявам се коалиционните ни партньори да го подкрепят", заяви на влизане в парламента тази сутрин лидерът на ПП Кирил Петков.

Кой е Никола Минчев?

Адвокатът е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Продължаваме промяната“ в Перник.

Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”. Най-голямата му страст е процесуалното представителство, като е защитавал правата на клиенти пред Арбитражния съд на Международната търговска камара.

Участвал е в конференции и е водил лекция пред Energy Law Group (европейска мрежа от адвокати в областта на енергийното право). Опитът му включва банкова регулация и капиталови пазари, както и обществени поръчки, посочват на сайта на "Продължаваме промяната".

Минчев е завършил Немската гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Вярва, че с добри закони може да бъде постигнат добър ред, така че да не се налага младите хора да избират между щастието в България и добрата реализация в чужбина. Говори английски и немски език.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Въ
    Вълкът от Овча Купел
    0 -20
    13:32, 3 дек 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 👌🏻
      👌🏻
      3 -2
      16:13, 3 дек 2021
      Добре е, че ти е скрито красивото лице на теб Кумчо-Вълчо
  • 2
    защото това е един спокоен и уравновесен млад мъж, аз съм само няколко години по-голям от него. И обидата към Минчев е обида и към другите млади хора като мене. Тези дъртите боклуци от ГЕРБ и ДПС ги е яд че вече няма да зависи от тях. Достатъчно са лапали старите комунистически кадри - време е хора учили и живели основно след 1990 г. да заемат ръководни позиции, за да има истинска промяна. Комунизмът особено през първия си период от 1944 до 1956 г. е една долна лъжа, мракобесие, анти-хуманизъм, анти-християнство и един откровено масонски култ преоблечен като политическа партия. Хора учили по учебници издадени преди 1989 г. не могат и няма как да управляват добре в съвременната епоха. В същото време искам да заявя че аз съм против джендърщината и подкрепям Виктор Орбан и Матеуш Моравецки - за християнска Европа. Защото е важно че сме християни - заради всички българи които не са християни. И не може постоянно мнозинството да се съобразява с религиозните малцинства. И няма как светският закон да е морално ръководство, той има наказателна, а не възпитателна функция - възпитателна функция има само Божия закон, разкрит в Божието слово. В този смисъл светския закон не е морална спирачка против корупцията, нерелигиозните хора нямат християнски морал, за тях е само наказанието, те са се отрекли от назиданието.
    • Ов
      Овцата от Вълчи дол
      2 -6
      19:58, 3 дек 2021
      И аз като вълка да ти кажа, без да те виждам на ка... Виж коментара
  • 3
    От
    Отговор
    3 0
    15:22, 4 дек 2021
    Ти си долен герберски трол - 12 години крадохте от държавата - сега ви е яд, че ще ви спрат кранчето. На вас и на депесарите. Който защитава християнството - яд те е, защото си долен атеист, а вие безбожниците сте долна паплач. Защото всички престъпления в България се вършат от ц***** и атеисти - това второто го подчертавам българи-атеисти ! Аз изразявам политическа позиция и защитавам вярата си - по съвсем ясен начин, и казвам че мафията повече няма да е на власт, което е самата истина. Ако те е яд, че младите хора вече ще решават какво да става - когато такива като тебе репресираха българите и ги ограбваха - а сега за това че Бойко Рашков налага ред против мутрите и турската незаконна партия, заради която българите масово напускат Кърджалийско. Мисля че ДПС трябва да бъде заличена и забранена, защото нарушава чл. 11 от Конституцията. Добре ще бъде Ахмед Доган да си доизлежи доживотната присъда отпреди 1989 г. когато беше съден за тероризъм.
  • 4
    На
    Наблюдател
    1 0
    19:53, 4 дек 2021
    Консултант на фирмите на ДПС и по точно на Делян Пеевски . Защо е тази подкрепа при избора му, някой задавал ли е този въпрос ?
Последни новини