Хасково бие с 1:0, Хабил пак се натискат да ги купуват

ФК „Хасково“ завоюва ценно 1:0 срещу „Загорец“ Нова Загора в мач от първенството на ЮИ В група. Единственото попадение отбеляза Спас Урумов в 14-тата минута. Успехът дойде въпреки безпаричието, което бе натиснало хасковлии и напук на приказките, че отборът ще бъде закрит. Вместо това момчетата на Колю Урумов изнесоха вдъхновено представяне, с което пречупиха коравия си съперник и спечелиха първите си точки в шампионата. Победата оттласна "Хасково" от дъното, където се бяха закотвили и ги изтласка до 14-тото място. 

След победата се разбра още, че кандидат купувачите на отбора- братята Хабил, не са се отказали от сделката по взимане на тима. Преговорите между тях и изпълнителния директор Емил Траилов продължават. Както е известно, собствениците на акциите на „Хасково“ бившия президент Здравко Узунов и партньорът му Шенер Сабри не приеха предишната оферта от 55 хиляди лева и сделката изглеждаше пропаднала.

Развитие на сагата около продажбата на „Хасково“ може да има още тази сряда. Тогава местният тим играе на Ямача отложен мач от 2-я кръг със „Странджа-Металург" от гр. Средец. Евентуална победа ще разсее съмненията, че този сезон отборът ще отпадне и от третата дивизия на българския футбол, които се породиха след 3-те поредни загуби без вкаран гол, регистрирани от началото на шампионата. Нов успех евентуално ще повиши стойността на отбора и Хабил ще развържат кесиите, предполагат част от постоянните кибици на Ямача.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини