Арестуваха сериен грабител на англичани

Полицията в Тополовград арестува 61 годишен жител на село Синапово, който е извършил грабежа над английските пенсионери в селото от началото на този месец. На 8-ми септември заедно със съучастник, той нахлува маскиран в дома на английските граждани Д.Х. и съпругата му А.Х. Завързва ги и им отнема златни и сребърни накити, 500 паунда и чанта с лични документи. При оперативно издирвателните работи и извършените претърсвания в дома на грабителя тополовградските криминалисти откриват крадени вещи и предмети от 9 грабежа над английски граждани по чиито случаи са образувани до съдебни производства. Всички те са жители на село Синапово. В селото живеят постоянно 15 британски семейства а общо 90 имота са закупени от поданиците на кралицата.

Сред намерените крадени вещи са телевизори, компютри, холова гарнитура, кухненски мебели, мобилни телефони и документи. Освен тях полицаите се натъкнали на истински боен арсенал в помощните пристройки към къщата на грабителя. В тях са открити пушка със заличени номера, самоделно оръжие, патрони за автомат Калашников, патрони за пистолет и друга пушка. Все още се издирва втория съучастник за когото се предполага че част от оръжието е негово.

Заради засилените посегателства над британски граждани в селото, началникът на районното управление на МВР в Тополовград е препоръчал на среща с тях вчера, в домовете им да бъдат монтирани системи на СОД. Само половината от закупените от англичани 90 имота в селото са пригодени за живеене, но в тях са се нанесли едва 1/3-та от собствениците, което превръща къщите в примамлива мишена за крадци.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини