Пожар избухна в котелно на училище, евакуираха учениците

    Пожар избухна в котелното помещение на СУ “Св. Климент Охридски” в Симеоновград. Инцидентът стана около 8:10 часа тази сутрин.

    Веднага е подаден сигнал на спешния телефон 112 и на място са били изпратени два противопожарни екипа за овладяване на ситуацията. Огнеборците бързо са потушили огъня.

    При пожара е унищожен един от двата котела и е обгоряло помещението. Няма пострадали хора, каза директорът на училището Теодорина Иванова.

    Тя заяви, че при избухването на огъня повечето ученици са били в час. Някои от класовете започвали малко по-късно, заради мерките за коронавируса. Иванова уточни, че веднага се е задействала противопожарната система и учениците били евакуирани за 3 минути, след което родителите са си ги прибрали по домовете. Днес и през следващите дни 440-те ученици ще продължат обучението си онлайн, докато бъде извършен ремонт в котелното. Предполага се, че дейностите ще приключат до края на седмицата.

    По първоначална информация пожарът е избухнал от техническа неизправност в котела. За щастие обаче огънят не е засегнал наличните 30 тона нафта, защото в противен случай пораженията по сградата можеха да са доста по-сериозни. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      67
      67192
      5 -3
      19:54, 4 яну 2022
      Нали правиха лятото ремонт за близо милион лева? Или общината пак заджоби половината пари и котела само го боядисаха с латекс?
    • 2
      И
      И
      3 -2
      21:31, 4 яну 2022
      Само се чудят как да не работят учениците...
    • 3
      Не
      Непукиста
      0 0
      23:24, 4 яну 2022
      Симеоновград
    • 4
      Ре
      Реалист
      0 -2
      02:48, 5 яну 2022
      Ковидът е изчезнал?
      Това са първите новини на този сайт за ден от поне година в които нищо не се спомина за ковид?
      Къде отиде то ковид а джурналя?
      Що не опсихарявате слабоумните?
    Последни новини