Хасково продаден, братята Хабил-подставени лица

Хабил Хабил/най вляво/, Хакиф Хабил-най отгоре с телефона

ФК "Хасково" ще има нов собственик в средата на следващата седмица. Сделката е почти договорена, очаква се подписването. Така братята Хабил коментираха развоя на дълго проточилата се сага около смяната на собствеността на футболния клуб. Цифри не бяха оповестени, знае се само, че купуването на тима включва и неговите задължения. Те се оценяват на 15 хиляди лева. Не беше упоменато и  какво е забавило досега преговорите. Принципна договорка била постигната, конкретните детайли са уточнени, остават дреболии, заяви за Haskovo.Net по-големият брат Хабил Хабил.

Оказва се обаче, че самите братя нямат нищо общо с покупко-продажбата. Те са представители на неназован бизнесмен,който в момента бил президент на професионален футболен клуб. „Човека е сериозен. Иска да дойде тук и да влага. Него В група не го интересува- има по-високи цели”, заяви Хабил. Името на неизвестния бизнесмен не бе споменато. Той щял да се представи на специална пресконференция в началото на следващата седмица. До тогава преговорите ще се водят от посредниците му-братята Хабил. На въпроса каква функция ще изпълняват в бъдещата структура на клуба, отговорът бе „никаква”. „Ще бъдем фенове, които помагат, както досега” потвърди Хабил. Но добави: без нас Хасково нямаше да играят мачове от началото на сезона. Оказва се, че ежеседмично братята наливат по 500 лв-за съдийски такси и за пътни при гостуванията на отбора. Отделно от това, те осигурили и екипите с които играе ФК „Хасково” и футболните топки. Плюс нови климатици в съблекалните. Братята имат текстилна фирма „Термо лукс”. Помагат на добри начала без да искат ръководни постове. В услуга са на каузата Хасково да има свой футболен клуб. И помагали на бизнесмена. Защо? „Защото е сериозен и се е доказал като футболен ръководител”. Каква му е файдата? „ Обича футбола, иска да помогне на отбора”.

Вече били водени разговори с кмета Георги Иванов, който обещал пълно съдействие за базите на клуба, в т.ч. футболния терен и помощните игрища. Понастоящем теренът не позволява на "Хасково" да вземе лиценз за професионалните групи. Никой бизнесмен няма да налива пари за ремонт без обекта да е негов. Стадионът обаче е общинска собственост, а общината няма интерес да инвестира в частно предпирятие, какъвто е един футболен клуб. Този омагьосан кръг на българсикя футбол нямал значение за бъдещия собственик. „Всичко е уредено” уверени са Хабил.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини