Ремонт на отсечка затваря моста към Марийно за три дни

Изображение 1 от 2

    От понеделник /31.01.2022г./ до сряда /02.02.2022г./, заради ивършващи се ремонтни дейности ще бъде ограничено движението на МПС в участъка след кръстовището на бул.Ст.Стамболов и ул.З.Зограф /преди моста за Марийно/. За периода ще се използва алтернативния маршрут по т.нар. околовръстната северна дъга на града към кв. „Изток”. 

    Затварянето на участъка е на основание чл. 44 ал. 2 от ЗМСМА и чл.81, ал. 1  от Наредба № 3/16.08.2010 год. на МРРБ за временна организация на движението при извършване на строителство и ремонт по пътищата и улиците и във връзка с реализацията на обект: „Реконструкция на бул. "Стефан Стамболов" от о.т. 607 до мост на река Марица, гр. Димитровград, община Димитровград“, с което се забранява временното  обществено ползване на участъка от бул. "Стефан Стамболов" от о.т.607 до о.т.905 (от кръстовище с ул. „Захари Зограф“ до кръстовище с ул. „Строителна“). 

    Дейностите в участъка предвиждат да бъде сменена напълно пътната настилка към моста. Ще бъдат изгребани павета, които в момента покриват въпросния участък след, което ще се положи трошен камък и нов асфалт. Ремонта е част от капиталовата програма на община Димитровград. Отсечката се прави, за да се подобри инфраструктурата към кварталите и да се постигне синергия преди и след моста. 

    При неблагоприятни атмосферни условия като валежи и други, които да не са съвместими с дейностите може с ден да се удължи времената организация на движението. 

    От Община Димитровград се извиняват за причиненото неудобство на гражданите, които ползват маршрута.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Гр
      Гражданина
      9 -1
      16:05, 28 яну 2022
      То един ремонт
    • 2
      Ми
      Миналата
      13 -4
      19:31, 28 яну 2022
      Миналата година този участък беше затворен за ремонт. Хората обикаляха с месеци по посочения обиколен маршрут. Неможаха ли да овладеят синергията, та сега се налага отново. И какъв беше този ремонт, като не се укрепиха основите на моста и сигурно ще се наложи отново да бъде затваряна посочената отсечка. Няма никакъврезон от посочените членове на закона когато не се прави нещо с акъла. Кмете, пак недомислици и не се оправдавайте. Другарката ти диана трябва да понесе нещо, ама то си е нищо за тебе , тройкаджията от минния. Основите, основите вижте...
      • ?
        ?
        6 -5
        12:25, 29 яну 2022
        Вие от къде знаете че не са виждали основите? Отличник/ка от Харвард сте може би?
    • 3
      Мо
      Може
      9 -2
      18:36, 29 яну 2022
      Може би ! То си личи, че не сте ремонтирали основите, защото сте научени да правите козметични ремонти и получавате милиони. Замаскирате го и хайде... Такъв ви е почерка. Мафиотски...
    • 4
      Кр
      Крум
      5 -3
      12:45, 30 яну 2022
      Господин Кмета нали си взе неговото
    • 5
      Фе
      фен
      2 -2
      19:55, 31 яну 2022
      Миналата година,е можело,да се направи,ремонт,асфалтиране на улиците.А тази година,в неплатена ли да са фирмите.Браво,че им осигуряват,работа и тази година.
      • Км
        Кмета
        2 0
        12:45, 1 фев 2022
        Кмета не е задължен да им осигурява работа. Той е длъжен да следи за ефективното строителство, а не недомислици и тръгнем да затваряме мостовете когато си искаме. Ако фенчето или кмета обикалят с километри дали ще им е добре.
    Последни новини