Готви се структурна реформа във висшето образование,Филиалът на Пловдивския университет оцелява

 Голяма структурна реформа във висшето образование готви образователния министър акад.Николай Денков. Тя цели окрупняването на висшите учебни заведения. В момента в страната те са 52.Това са държавните ВУЗ-ове.Предвижда се Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” да запази своята самостоятелност,заедно с още 11 висши учебни заведения,а заедно с него да оцелее и филиала в Кърджали.

  За Кърджали бг вести директорът на кържалийската Алма матер доц.д-р Елисавета Семерджиева сподели,че в момента реформата се обсъжда.Дебатира се  окрупняването,както и възможността няколко университета да използват взаимно академичния си състав в обучаване на студенти.Такава възможност се предвижда за Пловдивския и Софийския университет.Те ще развиват и съвместни програми.Могат да издават и общи дипломи.

  Филиалът на Пловдивския университет в Кърджали ще се запази.Такова е становището на академичния съвет в Пловдив.В него 90% от хабилитираните преподаватели са от Пловдивския унивиреситет,подчерта доц.д-р Елисавета Семерджиева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини