„Асти 91“ смаза Благоевград и оглави класирането след трети кръг на Зоналното

Тимът на Хасково по хандбал „Асти 91“ оглави временното класиране след 3-я Зонален турнир за юноши до 16 години. Това се случи след победа над отбора на Благоевград, на който „Асти 91“ гостува през уикенда. Хасковлии буквално смазаха домакините с резултат 41:24 и се изкачиха до върха на класирането с набор от 10 точки.

Най-резултатни в мача за гостите бяха Иван Иванов, който отбеляза 16 гола и Петър Петров, който реализира 12 гола.

Президентът на клуба Йосиф Давидов отличи играта и на Ивайло Тенев, който е само на 14 години, с две години по-малък от съотборниците си в тима, но в Благоевград е направил много добро включване за победата с 6 точни попадения. „Смятам, че това е бъдещето-младите да вървят напред“, коментира Давидов.

Тимът сега се готви усилено за 20-и февруари, когато ще са последните два мача в зоните и ще бъдат определящи за класирането на хасковлии на финалите на Държавното първенство. „Чакаме с нетърпение мачовете, които ще са в Хасково. Подготвени сме добре и ако спечелим и двата си мача-срещу „Пирин“-Гоце Делчев и Труд, отиваме на финалите, където става разпределението на медалите“, коментира още президентът на „Асти 91“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини