Двойкаджиите със 100 часа допълнително през годината

100 часа допълнително ще имат през годината учениците, които са получили двойки на изпитите за външно оценяване. Това съобщи старши експертът от просветния инспекторат в Хасково Красимира Джисова. За обучението ще се отпускат 1000 лева, както и още 15 процента за допълнителни административни разходи на училището.

На задължителните тестове в края на учебната година се явяват учениците от 4 до 7 клас. Тези от тях, който са получили резултат под 50 процента от средния успех на училището по съответния предмет, ще взимат допълнително три часа седмично, обясни Красимира Джисова. От програмата са се възползвали от ръководството на СОУ" Св. Пайсий Хилендарски", СОУ "Васил Левски", ОУ "Св. Иван Рилски" и спортното училище.

По програми ще се обучават допълнително не само слаби ученици. Още часове са предвидени и за работа с талантливи деца. Тези от елитните училища, който имат участници в национални кръгове на олимпиади, също предвиждат занятия извън редовните часове. За всеки възпитаник училището ще получава по 500 лева. С проекти са кандидатствали езиковата и математическата гимназия, от гимназията по дървообработване и строителство, както и от гимназията по механо и електротехника.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини