Куйович: Давах пари на Румен Петков. Преглед на печата

„Труд": Борисов: Докоснеш ли полицай - двойно ти се връща

"Докоснеш ли полицай -двойно ти се връща! Във всяко едно отношение. Това е едно неписано правило в света и затова никой не бива да си позволява да посяга на униформен!" Това заяви категорично вчера премиерът Бойко Борисов, след като лично посети в МВР болница антимафиота Димитър Димитров, който бе нападнат и пребит от наркодилър посред бял ден в центъра на Перник. Министър-председателят се запозна със състоянието на пострадалия полицай в болничната му стая, придружаван от главния секретар на МВР Калин Георгиев и двамата зам.-министри Павлин Димитров и Веселин Вучков.

Дума": Полицаи излизат на протест в неделя

Над 100 полицаи от Пазарджик ще участват в националния протест на служителите на МВР в неделя. Акцията ще премине под мотото "Невинен до доказване на противното" и е в защита на служителите на МВР. Това съобщи председателят на регионалния полицейски синдикат Петко Минчев, цитиран от БНР. На площад "Света Неделя" в София членовете на синдикалната федерация от цялата страна ще се съберат под формата на "мълчаливо присъствие". В понеделник всички събрани подписи ще бъдат връчени на министъра на правосъдието Маргарита Попова.
Пазарджишките полицаи се обявяват срещу паричните наказания на лица, които са нападнали униформени служители и настояват тези престъпления да се наказват с лишаване от свобода. В подписката вече са се включили и техни колеги от Силистра. Те също настояват за промяна на съдебната практика при гледането на определени дела, за да не се нарушават законовото право на справедлив процес и презумпцията за невинност. Засега полицаите в областта не подготвят протестни прояви.

 

„Стандарт": Пращат в затвора шефове тарикати

Затвор за шефове, които не плащат осигуровки на служителите си. Това е една от мерките срещу некоректни работодатели, която обсъди съветът по пенсионната реформа към социалното министерство вчера. Невнасянето на тези пари трябва да бъде криминализирано, защото ощетява хората, заяви министър Христина Митрева. Така ще се повиши и събираемостта на приходите в системата, обясни още тя.
По думите и в много европейски страни подобни измами се третират като престъпление. Митрева припомни, че такава мярка е действала за кратко и у нас през 2000 г., но е отпаднала само след 3 месеца след натиск от страна на парламента. За да стимулират хората да се осигуряват върху пълния размер на заплатата си, от ведомството на Тотю Младенов гарантираха, че таванът на парите за старост все пак ще отпадне.

„Стандарт": 2/3 от болниците ни лекуват калпаво

Близо 2/3 от болниците ни ще се окажат под чертата, ако при тях се приложат стриктно медицинските стандарти за обслужване. За това алармира вчера доц. Стоян Александров, шеф на дирекция в здравното министерство. Оказва се, че за нашите лечебници са непосилни редица изисквания, свързани с техника, структура и с квалификация на кадрите, призна той. Досега министерството е изготвило стандарти за 27 от всичките 56 лекарски специалности, като се уточняват изисквания и за останалите. Александров обясни, че новите правила ще бъдат използвани за регионалните здравни карти, както и за оценка на лечебните заведения в цялата страна.

„Сега": Имущество на Христо Ковачки за 143 млн. лв. е запорирано

Софийски градски съд отне на бизнесмена Христо Ковачки възможността да се разпорежда с имуществото си, чиято стойност възлиза на 143 411 811,44 лв., съобщиха от комисията "Кушлев". Съдът наложи обезпечителни мерки по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имуществото, придобито от Ковачки чрез престъпна дейност.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) започна проверка след като беше уведомена от Софийска градска прокуратура (СГС) за образуване на досъдебно производство и привличането на Ковачки в качеството на обвиняем за източване на ДДС в размер на 16 млн. лева.

„Новинар": Будимир Куйович: Давах пари на Румен Петков

Черногорският наркобос Будимир Куйович, който бе осъден на 14 години решетки за трафик на наркотици, вся смут в залата на Върховния касационен съд (ВКС) вчера, като обяви, че е давал пари на бившия вътрешен министър Румен Петков, докато въртял бизнес у нас. Куйович заяви, че докато е имал бизнес в България, е давал пари на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров. След като подсъдимият е спрял да дава пари, е започнало и делото срещу него. По думите на чужденеца тезата му може да бъде доказана, тъй като съществуват записи на цялата информация, обменяна между Куйович, Петков и Петров.
Като спрях да давам пари, ме арестуваха, заяви Куйович пред магистратите.


„Новинар": Еротичен сайт изнудвал любопитни тийнейджъри

Еротичен сайт, който е изнудвал младежи срещу 59 лв. на месец, е спрян и е започнала проверка на собствениците му. Това съобщиха от Националния център за безопасен интернет safenet.bg.
Сайтът е спрян след акция на службата за борба с организираната престъпност (БОП), а сигналът е подаден от организацията. От потребителите на сайта са искани по 59 лева месечен абонамент, като те са били заплашвани с прокурор.


Стандарт": Баба се обеси след телефонна измама

Малкото русенско градче Мартен потъна в траур. Първата физическа жертва на телефонната мафия стана 76-годишната мартенчанка Иванка Войкова. Жената увисна на въжето, след като даде на измамниците 10 000 паунда и 1000 евро. Общата стойност на валутата е 28 000 лева. На 9 септември непознат се обадил на домашния й телефон и съобщил, че 46-годишният й син Пламен е убил дете в катастрофа. Поискал откуп, за да го освободят. Жената се хванала на въдицата, тъй като синът й, който работи в Англия, бил във ваканция у нас. Преброила оставените от него спестени пари вкъщи и ги предала на блондинката, която дошла с такси пред дома й. Когато разбрала, че синът й не е участвал в пътен инцидент, му обяснила, че парите са откраднати.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини