Изстреляни от Беларус ракети Искандер поразиха летище в Житомир, съобщи Киев

Изстреляните днес от Беларус ракети са поразили летище в Житомир в Северна Украйна в неделя, съобщи съветник на вътрешния министър на Украйна, цитиран от Ройтерс.

Украински и руски официални лица трябва да се срещнат за разговори на място на границата на Беларус с Украйна, съобщи по-рано  канцеларията на президента Володимир Зеленски.

Антон Херашченко, съветник на вътрешния министър на Украйна, по-рано заяви, че ракетите "Искандер" са били изстреляни към Украйна от Беларус около 17:00 ч. местно време.

Зеленски съобщи, че e разговaрял с белоруския държавен глава Александър Лукашенко: "Разбрахме се украинската делегация да се срещне с руската без предварителни условия на украинско-белоруската граница, близо до река Припят".

Според него Лукашенко е поел отговорност за това, че по време на пътуването, преговорите и завръщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, разположени на територията на Беларус, ще останат на земята.

По-рано Центърът за отбранителни стратегии на Украйна съобщи, че има много голяма вероятност правителството на Беларус да вземе решение в следващите няколко часа за участие на въоръжените сили във войната срещу Украйна.

Коментари в сайта

Последни новини