Над 400 руски наемници действат в Киев по задание на Кремъл

The Times съобщава, че над 400 руски наемници действат в Киев по задание на Кремъл.

Те са натоварени със задачата да убият президента Зеленски, членове на кабинета и да подготвят почвата за вземане на града под контрола на Москва.

Вагнер, частна военна групировка, управлявана от един от най-близките съюзници на президента Путин, е изпратила наемници от Африка преди пет седмици с мисия да обезглавят правителството на Зеленски в замяна на солиден финансов бонус.

Информацията за мисията на Вагнер попадна на бюрото на украинското правителство в събота сутринта, а няколко часа по-късно Киев обяви 36-часов полицейски час, за да изчисти града от руски диверсанти. Кметът Кличко предупреди цивилните, че ще бъдат считани за диверсанти и рискуват да бъдат убити, ако се появят на улицата.

Взривове се чуват рано тази сутрин в украинската столица Киев и в град Харков, съобщи Държавната служба за специални комуникации, цитирана от Ройтерс.

В Киев бе спокойно в продължение на няколко часа преди взривовете, посочи в Телеграм службата за специални комуникации.

Магазините за хранителни стоки и градският транспорт ще започнат да работят в Киев от тази сутрин. Влаковете на метрото обаче ще се движат много по-рядко от обикновено.

Киевчани са предупредени да не излизат и да не се движат без нужда из града.

"Имайте предвид, че полицейският час не е отменен. От 28 февруари той ще продължи, както беше определено по-рано, от 22:00 до 07:00 часа", се казва в съобщението на властите.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    аз
    1 -3
    08:37, 28 фев 2022
    Ако искаха да го направят мъченик,щеше досега да е сдал багажа.Шута,който вкара народа си във война като се подмазваше на САЩ и НАТО за лични облаги сега се жалва като баба пред тв.И защо спряха руската тв? Да не можем да видим и тяхната гледна точка?Защо не се жалва шута колко руснаци избиха досега в Донбас? 14000!!!!!!!
Последни новини