Община Брезник получава дарение от 50 000 лв.

Подписан е договор за сътрудничество между община Брезник и „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД за 2022 година, съобщиха от общината. Чрез контракта компанията за шести пореден път безвъзмездно предоставя дарение в размер на 50 000 лева с цел повишаване на стандарта на живот в общината.

Половината от средствата ще се използват за значим проект, който ще бъде определен по предложение на община Брезник. Останалите 25 000 лева ще са за подкрепа на малки проекти, постъпили като предложение от местната общност. За финансирането им се кандидатства пред комисия, в чийто състав участват двете страни по договора и граждански представител, определен от кмета на общината. Процесът по кандидатстване ще бъде отворен от 22 февруари до 18 март 2022 година.

Финансирането е насочено към пет приоритетни направления: култура и самодейност; образование и младежки дейности; спорт и туризъм; подпомагане на селата; и инфраструктура. От 2017 година до началото на 2022 година чрез договора за сътрудничество са били подкрепени 10 предложения на администрацията на общината и близо 40 инициативи на читалища, училища, църковни настоятелства, клубове и други.
 
В Брезник „Асарел -Инвестмънт“ ЕАД е представено от дъщерното си дружество „Трейс Рисорсиз“ ЕООД, което разработва находището „Милин камък“ за добив на полезни изкопаеми.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини