Руските въоръжени сили са влезли в Херсон

Руските войски са превзели речното пристанище, жп гарата и няколко административни сгради на Херсон, съобщи кметът Игор Колихав.

Министерството на отбраната на Русия обяви, че армията изцяло е поела контрол над града.

Харков и Житомир са били основните цели на руските бомбардировки през изминалата нощ, съобщават украински медии. Мариупол на Азовско море тази сутрин е подложен на интензивен обстрел.

Белоруските войски са приведени в бойна готовност и се концентрират в района на границата с Украйна, съобщи украинското министерство на отбраната. Украинското външно министерство очаква нападение над страната от Беларус, става ясно от пост в социалните медии.

По данни на украинското министерство на вътрешните работи в Житомир, на около 140 километра от Киев, са загинали 2-ма души, 16 са ранени. От мазетата на порутени частни къщи са спасени са 12 души, включително 6 деца. По-рано бе съобщено, че при при въздушни удари са загинали 4 души и има разрушени жилищни сгради.

В Харков е нанесен удар по сградата на Главното полицейско управление на Харковска област. Покривът на сградата гори. По-рано бе съобщено, че във втория по големина украински град Харков е бил разрушен военномедицински център, както и че руски десантчици са атакували болница в града. В Харков има най-малко 21 жертви и над 100 ранени.

От Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съобщават, че руската армия продължава да прави опити за превземането на столицата Киев и за обсада на Мариупол.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи за над 100 ранени цивилни граждани.

В Бородянка, на 50 километра от Киев, са бомбардирани жилищни сгради, каза зам.-външния министър на Украйна Емине Джепар.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини