Експлозии се чуват в Киев, нови удари по Мариупол, Харков и Херсон

Нови експлозии са чути в украинската столица Киев през последните часове. В някои райони на украинската столица и в предградието Вишгород се чуват серия взривове, хората се крият в укрития. В квартал Оболон е имало две експлозии, горят последните етажи на многоетажната сграда. Отново е обявен комендантски час.

Губернаторът на Киевска област предупреди за най-опасните места в региона към 17.00 часа - Буча, Ирпин, Гостомел, магистрала Житомир, северно от Вишгородски район. 

Критично е положението в Мариупол, който беше подложен на смъртоносни руски удари. Според заместник-кмета на града Сергей Орлов, квартал, в който живеят 130 хиляди души, е почти унищожен. Вече 14 часа продължава руският обстрел. Сред жертвите има деца. Значителни щети са нанесени на родилен дом и десетки жилищни сгради. Разрушени са училище и общежитие.

Нови удари са нанесени и по градовете Харков и Херсон, където има допълнителни разрушения. 

Близначета са се родили вчера в Харков. Днес, на един ден, момиченцето и момченцето са останали сирачета, след като родителите им са загинали при обстрел.

Кметът на Херсон предупреди, че градът е на границата на надвиснала хуманитарна криза. Той поиска "зелен коридор" за извозване на ранени и убити и за доставка на медикаменти и храна до града. В Херсон не достигат лекарства и храни, има прекъсвания на тока и водоснабдяването.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини