Пернишки деца се обучават в изобразително и певческо изкуство

Деца от Перник ще се обучават в изобразително и певческо изкуство. Инициативата се реализира по проект на местното читалище „Нови хоризонти“ с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура“, съобщи секретарят на читалището Владимир Русев. Ще бъдат ангажирани 30 деца и младежи.

Заниманията ще се провеждат в две творчески школи. В школата по изобразително изкуство „Синьо лято“ децата ще се запознаят с основите на графиката и рисунките с пастел, както и свързаните с тях форми на работа. Ще се сформират две групи с по десет участници, съответно деца и младежи.

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично в продължение на четири месеца в два периода април-май и юли-август. В  края на месеците май и август участниците ще представят публичен пърформънс на открито.

В заниманията по съвременно певческо изкуство в школа „София - гласът“ ще се сформират два класа от по пет деца и младежи. Участниците ще разучават по две песни – една българска популярна и една чуждоезична песен. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично в продължение на четири месеца. Младите таланти ще изнесат два концерта на открито в края на обучението си.

Децата ще участват в изяви под мотото  „Разказваме мечти с рисунка и песен“ на 1 юни и през септември по повод началото на новата учебна година.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини