Четвърти турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“ започва утре в Перник

Четвърти турнир по художествена гимнастика „Кракра къп“ започва утре в Перник. Надпреварата ще се проведе в три състезателни дни в зала „Борис Гюдеров“.

Около 600 грации от 20 отбора от цялата страна и пет от Гърция са заявени за участие. Най-малките състезатели са родени през 2017 година. Те ще се изявяват утре. В събота играят девойки младша и старша възраст и ансамбли, а в неделя - жени.

„За първи път събираме толкова много участници“, коментира Виктория Велинова, ръководител на местния спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория“ и организатор на проявата. Тя очаква много силен турнир, защото се провежда преди държавното състезание категория „Елит“ и по думите й всички отбори ще дойдат да премерят сили.

Класиралите са на първите три места във всяка категория ще получат медали и купи. Ще бъдат връчени и 25 специални приза - мис „Смело сърце“, мис „Чар“, мис „Дълъг крак“, мис „Техничност“ и др. Отново ще бъде дадена и наградата „Райна Афионлиева“, носеща името на известната българска треньорка. Всички участници в състезанието ще получат подаръци.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини