Дупчат за нефт и газ в Хасковско. В и К подлудява дядо с огромна сметка. Преглед на регионалния печат

„ВиК подлуди клиент със шокова сметка“ съобщава във водещо заглавие вестник „Хасковска Марица“. На дядо от стамболовското село Тънково водата била спряна защото имал начислени 87 кубика. Те били отчетени само за 1 месец. Предисторията започва със смяна на водомер през септември миналата година. Дотогава дядото плащал винаги по 1 кубик на месец, разказва синът на стареца Колю Райков. През април обаче се оказва че пломбата на новия водомер е скъсана, а уредът е отчел 87 кубика. ВиК затапва абонатът, синът се жалва 7 месеца по късно. Случаят щял да бъде изяснен до понеделник обещава шефът на водното дружество Атанас Бързев.

„Преглеждат за порцеланови кости“ Саркастичното заглавие касае хората страдащи от остеопороза. Срещу 10 лв всеки вторник и сряда хората с „порцеланова“ костна система могат да се преглеждат в кабинет в онкодиспансера. Тези които имат „желязна“ костна система, есествено могат да си спестят това. Кампанията е по повод световния ден за борба с масовата болест. За разлика от минали години, профилактиката сега се плаща.

„Учениците изрядни, няма върнати от клас“ Оказва се че тинейджърките разбират от прилично и хубаво облекло. Добре облечените девойки пак показват прелести, но дискретно-без къси поли и дълбоки деколтета, установява проверка на „Хасковска Марица“. Ограниченията върху облеклото бяха наложени от образователното министерство. Засега няма върнати деца от час.

„Копаят за нефт и газ в Сакар“ е водещото заглавие на на броя. Фирмата „Овъргаз“ на Сашо дончев търси природни ресурси в Свиленградско. Решението е на министерския съвет, конкурсът за избор на компанията която ще осъществява сондажите, предстои.

Темата на броя, развита на страница 4-та е: „Рововете край Добрич са като на платото Наска“

Типичната мегаломания на българските археолози явно е прихванала и по-неизвестните колеги на г-н Овчаров и покойния Георги Китов. В дълбоките 30 см ровове край село Добрич, доцент Борис борисов от ВТУ „Кирил и Методи“ видя нещо уникално. Свидетелство за подвижно животновъдство у българите от 12-ти век. За справка на платото Наска в Южна америка има земни образования които от хиляди метри височина наподобяват рисунки. Били дело на извънземните. Е Борисов тук твърди че са дело на средновековни катуни. Сравнението с „Наска“ бе използвано за паралел че и за онези и тези ровове, не се знае какво е точното им предназначение. Настъплението на автомагистрала Марица прекратява тези разкопки. От 9 години екипът на Борисов се възползва от заделените средства за археологически разкопки в сервитута на магистралата, за да прави своите проучвания. Накрая-нищо не се знаело. Като на „Наска“.

„Атентатор запали кметство“ започва обзорът на вчерашните новини вестник „Новинар Юг. Полицията и вестникът нищят версии за пожара в кметството на село Нова Надежда. Уж бил запален за да се унищожат документи.

„Дупчат Хасковско за нефт и газ“ Срокът за търсенето на нефт и газ ще е 5 годин, научава вестникът. И добавя нов елемент по темата-ще се търсят и метални полезни изкопаеми. Друга фирма получила разрешение да претърси за три години Сакар за метални залежи. Мястото е около Свиленград и Тополовград с размери 187 кв километра.

„Тънково си тури гроздето за вино“ Пиянство на един народ ще наблюдаваме май от тази зима. Мало и голямо мачка гроздето я за вино я за ракия. Почти на 90% големите Масиви край Харманли и Стамболово, включително село Тънково, отиват в Бъчвите. На изкупна цена от 30 ст за висококачествено мерло и 20 ст за всичко останало, не може и да бъде иначе. През тази година захарния градус на най винения сорт достига умопомрачителните 27 градуса, при условие че винпромите обявяват 23-24 за отличен резултат. И какво от това като предлагат жълти стотинки?!

Затова както сполучливо отбелязва в редакционен коментар вестникът-Във виното е истината. А селяните да не ги мислим, щото през зимата кило домашница ще струва поне 5-6 лв. Хем зимнина, хем капитал.

„Димитровград на крачка от ефирно радио“ информира на стр.2 ежедневникът. Процедурата е открита на 15-ти септември. Там между другото стартира и нова телевизия. Въобще медийна конкуренция на областния град от най-високо ниво. Електронна конкуренция ще прави пък община Стамболово. По случай 26-тата годишнина от създаването си, администрацията обещава за развива интернет-услугите. Обещанието на стр. 2-ра. Изпълнението е оставено на бъдещето.

Стр.7-смразяващ анализ за взломните кражби от началото на годината досега-209. В тях били задигнати 125 бона и 14 кила злато. Най зле е в Димитровград. Над 100 обира за 9 месеца. В Хасково са 83. Всъщност по статистиката на полицията, кражбите са по-малко за същия период на миналата година. Въпреки кризата. Това сигурно означава че ставаме по добри. Или крадем повече англичани.

„Изхвърлят Хасково от В група до месец“ Според Новинар-а, няма пари да се платят пътните за следващия мач и съдийските з следващото домакинство. След две неявявания поред, отборът се вади от групата. Заглавието е малко Дежа вю. Негово синонимно се чели 10-ки пъти по спортните страници на вестника през последната година. Накрая Хасково винаги продължаваше да рита. Къде и как, това е отделна тема.

Това бе регионалната преса днес.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини