Джигити настъпват газта в Кърджалийско, 126 са заловени да карат с превишена скорост

392 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управление в Кърджали, Кирково и Джебел в периода от 21 март до 27 март. Констатираните нарушения са 209, от които 126 са за превишена скорост. Съставени са 26 акта и 57 фиша по ЗДвП. За нарушенията на скоростните режими ще бъдат съставени електронни фишове.

34-годишен моторист пострадал при пътно произшествие около 18 часа на 27 март в Кърджали. На кръговото кръстовище между бул.“Беломорски“ и ул.“Джебелска“ той бил блъснат от лек автомобил „Тойота“, управляван от 23-годишна. Мотоциклетистът е със счупен крак. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.  На 26 март около 19,15 часа в село Бенковски 19-годишен с „БМВ“ излязъл извън пътното платно,  блъснал се в метален стълб, а след това в паркиран „Фолксваген“. Няма пострадали. Катастрофата е обработена по административен ред с акт по ЗДвП.

Две бързи производства са били образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград. На 25 март около 17,30 часа в областния град бил проверен 42-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Отказани били проби за химически анализ. Мъжът е бил задържан аз срок до 24 часа в управлението. В Момчилград на 27 март около 18 часа полицейски служители спрели „ВАЗ“, управляван от 37-годишен. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,70 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград.

Нерегистриран автомобил бил засечен в района на село Светулка при проверка, извършена от полицейски служители на 25 март около 10,30 часа. 68-годишен водач се придвижвал с лек автомобил „ВАЗ“ без регистрационни табели. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Ардино. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    ДАНЧО КАТАДЖИЯТА
    2 -1
    11:43, 28 мар 2022
    Браво на всички замесени колеги така се въдворява ред! Тези джигити трябва да бъдат изкоренени до дъно, защото застрашават живота на околните! Камерите на пътна полиция трябва да бъдат двойно повече и разположени на максимално много места и най-вече да не се виждат, защото така джигитите ги предупреждават и те намалят само в този участък. Призовавам всички колеги от пътна полиция да спират, колкото се може повече хора и да им дават дръг тестове защото масово се кара под въздействието на упойващи вещества!
Последни новини