Кампанията за спасяването на Дани се разраства в областта. От занаятчии през зъболекари до футболен клуб се обединяват в помощ на детето

Ако се обединим и отделим само по един лев или  един ден труд можем да спасим живота на Дани!
 
И ФК „Родопа“ се включва в благотворителната кампания в помощ на Даниела Йорданова от Смолян. За целта ще бъде поставена кутия с дарения на домакинските мачове на тима, в която всички фенове могат да дарят средства за лечението на 17 – годишното момиче. Освен това, ръководството, футболистите и треньорите от клуба ще направят и лични дарения. Кутията за дарения ще бъде поставена за първи път днес, на футболната среща между „Родопа“ и „Борислав 2009“ (Първомай). Двубоят е от 17:00 часа на Стадион „Септември“ в квартал „Райково“. Нека, който с каквото може да помогне на младото момиче, казват от  ФК "Родопа"
 
В помощ на красивото момиче се включват занаятчии, художници, фризьори,татуисти  и др. Така например зъболекарят  Аида Кисимова обяви в профила си в социалните мрежи, че до края на месец април ще дарява 50% от стойността на манипулацията почистване на зъбен камък. Кабинетът се намира в Стоматологична поликлиника ет.3,каб.315.

Една от най-добрите майсторки на микроблейдинг в  Смолян ,Татяна Петрова приканва всички жени също да се включат в кампанията. Това може да стане докато се разкрасяват. Младата жена казва, че в Студиото за красота ще бъде поставена кутия за дарения за Дани.Тя ще извърши процедура на стойността на пуснатите пари в нея. " Тоест, ако решите да дарите 150 лв за Дани и сложите парите си в кутията и аз ще направя микроблейдинг, миглопластика на тази стойност. Ще направя дори и една вежда на стойност 5 лв.", съобщава Татяна.

Смолянската художничка пък Цонка Дурева предоставя свои картини в полза на Дани.За момента е възможно единствено лично предаване в града  до откриване на дарителска сметка.  Майсторката Звезделина Башева от с. Старцево ще дари средствата от ръчно изработени сувенири в подкрепа на Дани за периода от 1 до 10 април. За Смолян ще има възможност за обща доставка на желаещите да закупят от творенията на Звезделина. Всички средства ще отидат за Дани.

Кутии за дарения има поставени из целия град Смолян. От вчера може да се открият още в Мадан, Злагоград, с.Смилян и др. населени места в областта. / Информация за най-близкото до вас място за дарения можее да намерите във фб страницата "Да помогнем на Дани"/

Даниела с диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Заболяването ѝ е от 2012 година, когато е само на 9-годишна възраст. След тежка химио и лъчетерапия е в ремисия за около 5 години, когато болестта се завръща. През 2017 година претърпява втора тежка химио и лъчетерапия, но за съжаление през март 2022 година Даниела отново се нуждае от лечение и в момента е в детска онкохематология УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Болестта при Даниела се завръща за трети път, за това трябва да се предприемат действия за лечение с трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина, за да бъде излекувана.
 
 
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини