Зеленски отговори на руските обвинения за взривения петролен склад в Белгород

По време на интервю за Fox News украинският президент Владимир Зеленски отговори на руските обвинения, че Украйна е извършила хеликоптерна атака срещу склад за гориво на руска територия в петък.

"Извинете, но не обсъждам нито една от заповедите си като главнокомандващ, лидер на тази държава. Има неща, които споделям само с военните въоръжени сили на Украйна и когато те говорят с мен", каза Зеленски на въпрос дали е наредил такава атака.

"Трябва да разберете, че на тази територия, която споменахте, те поставиха своите системи за стрелба и самите те изстрелват ракети", каза той.

"За нас е важно целият свят да знае, че ние сме страна, която е в състояние на война. Бяхме нападнати. Това е важното. Това е най-голямата трагедия. И днес да слушаме тези съобщения, че нещо избухва някъде, докато тече войната в Украйна, честно казано, е непрофесионално да се говори за това. Те (руснаците) окупираха нашата територия. Те ни нападнаха. Тази война продължава от 8 години, така че каквото и да се случи в тази или онази ситуация, ми е трудно да коментирам“, добави Зеленски.

Огромен пожар избухна в петък в склад за гориво в Белгород, руски град близо до украинската граница, който според Русия е причинен от въздушен удар от украински хеликоптери. Засега това твърдение не може да бъде проверено, а украинското министерство на отбраната заяви, че няма информация за инцидента.

В интервюто Зеленски също каза, че не желае да търгува с украинска територия в замяна на мирно споразумение с Русия.

"Ние не търгуваме с нашата територия. Така че въпросът за териториалната цялост и суверенитет е извън обсъждане", каза Зеленски.

Санкциите срещу Русия работят, но трябва да бъдат засилени, каза още той в интервюто.

"Санкциите определено работят и Русия определено се страхува от санкциите. Това ги изкарва от комфорт. Това намалява икономиката им. Но има въпрос как действат санкциите. Ние показваме и казваме на Съединените щати и европейските лидери, че всички трябва да действат заедно бързо", каза Зеленски.

"Те трябва да оказват влияние върху олигарсите, върху президента на Русия и върху всички партии и върху страната като цяло. Съединените щати трябва да продължат да работят по това, ако САЩ искат да има успешни преговори."

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Са
    Сайта
    10 -12
    08:47, 2 апр 2022
    Фашистки сайт, това е Зеления педерас !
    • Ан
      Анти-комунист
      9 -4
      16:27, 2 апр 2022
      Отиди да живееш в Китай, Русия или Северна Корея!
  • 2
    Ку
    Ку-ку
    8 -14
    09:11, 2 апр 2022
    Зеленият наркоман на колко дози е ? :) Виж коментара
    • Ve
      Venom
      12 -6
      10:46, 2 апр 2022
      Питай джуджето Путин и неговия лакей Песков.
    • Зд
      Здравомислещ
      5 -3
      19:12, 2 апр 2022
      А бункерните джудже Путин на колко дози ваксини за Ковид е? Аз поне съм чувал за 9 дози, и ако някой иска да говори с него, чака 14 дни и говорят на 20 метрова маса, ха ха. И "клоунът" Зеленски остана в Киев със семейството си и всеки ден го виждаме, а Путин се появява на 2-3 седмици, и то често на запис, а уж е директно излъчване, да се смеят хората на кадрите от ръчните часовници на присъстващите, които показват разлика от няколко часа с реалното време на "заседанието" на живо
  • 3
    Ба
    бат Танас
    7 -1
    21:02, 2 апр 2022
    Руснаците като не могат да си продават петрола започнаха да си правят от него маргарин за да компенсират санкциите.
Последни новини