Контрабанда от златни накити задържана в кабината на камион на ГКПп Капитан Андреево

1,2 кг. Контрабандни златни накити са конфискувани от контрольорите на българо-турската граница а Митническия пункт „Капитан Андреево“.

Недекларираните бижута са открити в шофьорската кабина на товарен автомобил на 9 април.

Камионът е с турска регистрация, пълен със стока от Турция за Полша.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При обследване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, между хранителни продукти в хладилника в шофьорската кабина, са открити 3 картонени кутии. От тях митническите инспектори извадили 170 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета.

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло 1256.70 грама и са на стойност 118 129 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.
По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково шофьорът на товарния автомобил- 48- годишен турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност Наложената му мярка за неотклонение е парична гаранция от 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.
Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини