16-годишно момче почина след побой от свой съученик

16-годишно момче почина след побой, нанесен му от негов съученик във Варна. Починалото момче се казва Георги Чакъров. Той е учил в Професионалната техническа гимназия в морския град. След края на смяната, около 13.30 часа, Георги се среща на улицата със свой съученик, който е с една година по-малък от него, и двамата се сбиват.

16-годишният Георги изпада в клинична смърт и е откаран в шокова зала на болница „Света Анна" без видими наранявания, разказа директорът на здравното заведение доц. д-р Лидия Петкова.

Д-р Лидия Петкова: „Момчето е докарано в 14.20 часа от екип на Бърза помощ. Колегата, който го е довел, единствено, което е дал като информация, че момчето не е имало сърдечна дейност и в момента, когато той е извикан в училището. Детето е доведено тук с разширени зеници. Видими белези няма. Направен е щателен оглед от дежурния лекар, няма и следи от убождания".

Починалият ученик е бил епилептик, заяви разстроената му майка. По нейните думи синът й редовно е пиел лекарствата си. Извършителят на побоя е задържан от полицията.

1200 са случаите на детско насилие годишно само в София, съобщи за Дарик преди дни директорът на "Съдебна медицина" доцент Станислав Христов. Най-много са случаите на насилие над деца, извършено на улицата - 60%, 24% са в училище и 5% в дома.

Най-често при насилието в училище се касае за побой, нанесен от съученици. Това е някъде в около 95% от случаите. Около 5% са децата, пострадали от насилие, упражнено върху тях от учители, уточни доцент Христов. При 1/4 от случаите децата са с тежки телесни повреди.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини