Национал се контузи на борбите в Харманли

240 кг в действие

Заработващият по нещо и като пехливанин, национал по борба Божидар Бояджиев, контузи лявата си ръка в харманлийските народни борби от местния панаир.Състезателят на Левски Спартак мереше сили с конкурента си в националния отбор Димитър Кумчев, с когото се бориха и на народните борби в Симеоновград преди седмица. Тогава Бояджиев надви бързо, но сега бе въвлечен в изтощително преборване. В един момент, при опит за раменно хвърляне, ръката на Бояджиев изпука. Националът стана, но последва изключителна атака на Кумчев. Със своите 120 кила той затисна именно лявото рамо на Бояджиев в опит да постигне туш. Божидар се измъкна, но ръката му не издържа. Така с лекарска забрана, първото място и приза от 300 лв. взе Кумчев, който се реваншира за загубата си миналата седмица.

До травмата се стигна след като двамата борци не успяха да се тръшнат в редовното време. Съдията Донко Трендафилов ги попита как да се излъчи победителят- до туш или по точки. „До смърт”- каза Бояджиев и даде да се разбере че ще се бори за чиста победа с туш. 5 минути по-късно се случи сакатлъка, който притесни сериозно харманлийските домакини. Бедата е, че скоро наближава европейско първенство, за което Бояджиев е една от надеждите ни за медал, след тоталния провал на българската борба на световното в Дания преди месец.

След тази атака на Кумчев/в лице/ се стигна до травмата на конкурента му в националния отбор

60 пехливани в 6 категории се бориха за паричните премии, осигурени от община Харманли. Най-атрактивни за стотиците зрители на централния площад в Харманли, бяха битките при ветераните. Там спечели местният любимец Яни Русев срещу Бекер Мустафа. Местни бизнесмени пък осигуриха тепих за схватките и спестиха на борците традиционното тръшкане в тревата.

Ветераните направиха шоу за зрителите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини