Такси се взриви в центъра на София

Изтичане от газовата уредба предизвикало инцидента

Таксиметров автомобил се взриви на ъгъла на булевардите “Витоша” и “Патриарх Евтимий” в София тази сутрин. Колата-бомба е “Шевролет” на фирма “София-С-Експрес” и била паркирана на тротоара пред бившето кино “Витоша” в очакване на клиенти.

Мястото е точно до пешаходна пътека и спирка на трамвай. За късмет при взрива на около все още не е имало много граждани, за това няма пострадали. Инцидентът е станал около 6.30 часа. Единствено таскиметровият шофьор се е разминал с изгаряния по двете ръце и е настанен за лечение в “Пирогов”.

Според очевидци мъжът от таксито спокойно пушел цигара и изведнъж колата избухнала. Той изскочил панически и се опитал да загаси горящата си кола, така обгорил ръцете си.

На мястото на инцидента е пристигнала кола на “Гражданска защита” и на пожарната, които са се притекли на помощ и са изгасили горящия автомобил. Огнеборците са обезопасили клапана и са прекъснали изтичането на газ от бутилката.

Преди година такси на същата фирма “София-С-Експрес” се запали пред сградата на Народното събрание, отново заради неизправност в газовата уредба. Инцидентът стана на 20 август 2008 година. По информация на полицията таксиметровата кола се е запалила по време на движение. В автомобила е нямало пътници, а шофьорът е успял да излезе от нея за секунди.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини