Ураганен вятър събаря дървета и рекламни табла

Ураганен вятър предизвика паника сред жителите на столицата тази сутрин. Бурята предизвика хаос и задръствания по централните софийски улици, множество рекламни табла се изкривиха, има и много скършени клони и паднали дървета.

Пред централния вход на Министерство на труда и социалната политика падна бреза, огънала се от силния вятър. Част от рекламно табло пък се стовари върху жиците на тролеите на кръстовището при Софийския университет “Климент Охридски” в центъра на София.

Още вчера от Столична община предупредиха за очаквания силен вятър. Гражданите бяха предупредени да отстранят неукрепените предмети от балконите си, както и да не оставят отворени прозорци в жилищата си. Също така собствениците на автомобили трябва да внимават къде ги паркират, препоръчително е да не е в близост до дървета и покриви на сгради.

Силен вятър духа не само в София, но и в Гарбово. До момента не се съобщава за материални щети. В момента вятърът в Гарбово е 14.8 м/с, съобщиха от общината.

През деня в цялата страна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде силен, в Дунавската равнина и временно бурен, показва прогнозата за времето. Със силния вятър ще нахлуе и студен атмосферен фронт. Скоростта на вятъра ще бъде около 70-90 км/ч., а на места може да достигне и до 100 км/ч. На много места ще превалява дъжд и в отделни райони не е изключено количеството да бъде около 20-25 л/кв.м. Сутрешните температури ще са между 10 и 15 градуса, в Източна България, където през нощта и утре преди обяд ще духа силен южен вятър, ще са по-високи – до 20-21 градуса.

И дневните температури ще са в доста широк интервал - към 15 часа те ще са от 8-9 в северозападните райони, до 25-26 градуса на места в Източна България, но до вечерта и там бързо ще се понижат. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини