Жалват се от ежедневни проверки на пазара между Хасково и Конуш

    „Почти ежедневно ни проверяват и гонят от импровизирания пазар край пътя между Хасково и Конуш“. Това заяви дългогодишен зеленчукопроизводител, пожелал анонимност.

    Той уточни, че проверките са от много институции – от Регионалната здравна инспекция, Инспекция по труда, Пътна полиция, Общинска полиция, Областно пътно управление.

    Миналото лято и през предходни години имаше повече производители, които продаваха продукцията си край пътя, отвеждащ към българо-гръцкия пункт „Маказа“. Днес преди обед имаше над 10 импровизирани сергии. Близо половината от тях обаче бяха празни

    „Изгониха ги от контролните служби. Всеки момент очаквам пак да дойдат“, каза производителят.

    „Пътят бил на Пътното. Това било на общината, другото на не знам си кой. Дай да платим, няма на кого. Казват ти: Взимай си чадъра и се махай. В нивата да отида и там не може. Казват да сме отивали на хасковския пазар“, заяви производителят.

    Той и колегите му предлагат сравнително малък асортимент плодове и зеленчуци. Имаше предимно дини – на цени по 50 и 60 стотинки за килограм, пъпеши – по 1.80 и 2.20 лева за килограм, корнишони – по 2.50, 2.60 и 2.80 лева за килограм, домати, патладжан, лук, чесън. Табелките с цени обаче бяха кът. „В повечето случаи трябваше да се попита за цената, тъй като тя не е обозначена“, каза купувач.

    Производителите коментираха, че тази година реколтата от дини е добра - има количество и качество, но добивът на корнишони е слаб, предимно заради горещото и сухо лято. Освен това заявиха, че клиентите стават все по-малко, при това са хора предимно от региона, а чужденците рядко спират.

    „Или хората намаляват, или пари нямат“, коментира производителка.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ку
      Купувач
      51 -11
      15:15, 1 авг 2022
      Навсякъде по света на подобни хора се помага да продават.По всякакъв начин. В Гърция например можеш да продаваш от нивата си директно . редовно си купувам дини от този човек.Страхотни са. А проверяващите имат ли идея как се произвежда всичко това и че тези
      хора са отвънка от тъмно до тъмно и събират стотинка по стотинка. Засрамете се бе.
      • Др
        Друг Купувач
        20 -16
        17:12, 1 авг 2022
        Като даваш примери с Гърция и Турция прави ли ти впечатление че имат касови апарати и можеш да се разплатиш със разплащателна карта . О тия продават по скъпо от зеленчуковия пазар в Хасково, а трябва да е обратно. Гладен търговец няма !
      • Др
        Дребни тарикати
        12 -7
        21:34, 1 авг 2022
        И какъв е проблемът че ги проверяват. Те да не са извън закона или са нещо по-различно от останалите производители и търговци. Видите ли застанали на пътя, създават условия за катастрофи и се оплакват че ги проверяват. Алоооо. Кои бяхте вие. Всички искаме контрол но когато ни контролираме ревем. Същото е и със скоростта на шофиране. Всички сме за правилата, но като се качим на колите караме като безсмъртни. Това е то. Андрешковци , кръшкачи от работа, мрънкачи.
    • 2
      До
      До друг купувач
      18 -7
      17:49, 1 авг 2022
      Този човек е производител и не му трябва касов апарат. Нивата е зад него- бостана , корнишони, пипер.Ами продават по скъпо от пазара. Застанали са на пътя в пека. Половината са и производители.Та къде ги видя в Гърция и Турция тия касови апарати. Не знам къде си ходил ама в Гърция например по цял ден обикалят бусове със стока и нямат никакви касови апарати.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини