Искра от елекрически стълб подпали терен в опасна близост до краварник

Изображение 1 от 6

    Като по чудо пожар беше спрян до имот с постройки за животни в района на бул „Никола Радев“ в Хасково. Около 13.30 часа екип на пожарната е извикан на номер 55 на булеварда. Мястото е в по-ниската част край пътя. Горят треви, но са в непосредствена близост до краварника на Бейтула Хасан. Мъжът отглежда няколко крави, има кокошки. Няма пенсия и това е неговият поминък. Разказа, че искрата тръгнала при силният вятър по обяд:

    „Имаше силен вятър, две от жиците на електрическите стълбове се докоснаха и падна искра“.

    Стълбовете са компрометирани и от години мъжът пише писма до Електроразпределение Юг за това. Преди три месеца дошли и казали, че ще решат проблема. Оттогава обаче нищо не се е случило по темата.

    Реагирали бързо при пламването на огъня и започнали сами да гасят до идването на пожарникарите, разказа собственикът на имота. Ситуацията беше овладяна, без сериозни щети.

    От Електроразпределение Юг уточниха, че действително става въпрос за инцидент от ел.мрежа. Тя е стара и е била изградена навремето от ВиК за нуждите от захранване с ток на помената станция в близост. Преди седмици екип на електроразпределителното дружество действително е бил на място и е започнало проектирането на нова електроразпределителна мрежа в този участък. До септември тя ще е готова, увериха от там.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини