В 63 законодателни инициативи участваха хасковските депутати

По време на мандата си 47-ото Народно събрание е приело 84 закона, 122 решения и една декларация. Това сочи справка, подготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е имал 99 пленарни заседания, като 9 от тях са били извънредни.

В 47-ото Народно събрание са постъпили общо 214 законопроекта, като 131 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 195 проекторешения, от които 181 от народни представители, както и 3 проекта за обръщения и декларации.

Част от дейността е на 8-те депутати от 29-ти многомандатен избирателен район – Хасково. Това са Владимир Маринов, д-р Георги Станков, Делян Добрев, инж. Лозко Лозев, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Сезгин Мехмед и д-р Силви Кирилов. Те участваха в 63 законодателни инициативи и зададоха 33 въпроса по време на парламентарен контрол.

Ето дейността им в 47-ото Народно събрание:

1. Владимир Маринов е от „БСП за България“. Той е член на Комисията по бюджет и финанси, Комисията по земеделието, храните и горите, Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром експорт“, и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ – ЕАД. Също е член на Групите за приятелство на България с Великобритания, Русия, Судан и Турция, а на тази с Казахстан е зам.-председател.

Той е сред вносителите на две законодателни инициативи, както и едно предложение към законопроекти за второ четене. Задал е 7 въпроса на парламентарен контрол.

2. Георги Станков е от от ГЕРБ – СДС. Член е на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество и на Комисията по земеделието, храните и горите.
Той е сред вносителите на 11 законодателни инициативи, както и за 3 предложения към законопроекти за второ четене.

3. Делян Добрев е от ГЕРБ – СДС. Той е зам.-председател на Комисията по енергетика и е член на Комисията по бюджет и финанси и Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от ООО „Газпром експорт“, и проведената процедура за избор на алтернативни доставчици от „Булгаргаз“ – ЕАД. Също е зам.-председател на Групата за приятелство България - Саудитска Арабия и е член на тези с Великобритания, Китай, Република Южна Африка, САЩ и Япония.

Той е сред вносителите на 17 законодателни инициативи. Задал е въпрос към министър на парламентарен контрол. Участвал е в 6 предложения към законопроекти за второ четене.

4. Лозко Лозев е от „Продължаваме промяната“. Той е член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Лозев е сред вносителите на 4 законодателни инициативи.

5. Младен Запрянов е от „Продължаваме промяната“. Член е на Комисията по електронно управление и информационни технологии, Комисията по политиките за българите извън страната, Делегацията в Парламентарната асамблея по франкофония. Зам.-председател е на Групата за приятелство на България с Алжир и е член на Групите с Австрия, Аржентина, Армения, Белгия, Босна и Херцеговина, Виетнам, Грузия, Дания, Израел, Индия, Италия, Йордания, Кипър, Литва, Мароко, Молдова, Пакистан, Полша, Република Корея, Република Северна Македония, Румъния, САЩ, Тунис, Уругвай, Франция, Чили и Япония.
Той е сред вносителите на 6 законодателни инициативи.

6. Мюмюн Мюмюн е от ДПС. Зам.-председател е на Комисията по електронно управление и информационни технологии и е член на Комисията по енергетика и Комисията по образованието и науката. Председател е на Групата за приятелство България - Еквадор и е член на Групите с Австралия, Албания, Аржентина, Афганистан, Бангладеш, Беларус, Бразилия, Венецуела, Виетнам, Грузия, Дания, Естония, Израел, Индия, Индонезия, Ирак, Ирландия, Казахстан, Камбоджа, Канада, Катар, Кипър, Китай, КНДР, Куба, Латвия, Либерия, Ливан, Литва, Мексико, Молдова, Норвегия, Обединени арабски емирства, Полша, Република Северна Македония, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Сирия, Словения, Судан, Сърбия, Тайланд, Туркменистан, Турция, Уганда, Узбекистан, Украйна, Унгария, Финландия, Черна гора, Чешка република, Швеция и Япония.

Той е сред вносителите на 5 законодателни инициативи. Участвал е в 5 предложения към законопроекти за второ четене. Отправил е 15 въпроса към министри и зам.-министър на парламентарен контрол.

7. Сезгин Мехмед е от ДПС. Зам.-председател е на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, член е на Комисията по транспорт и съобщения, заместващ представител е на Делегацията в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Член е на Групите за приятелство на България с Азербайджан, Великобритания, Германия, Египет, Еквадор, Испания, Йордания, Казахстан, Китай, Колумбия, Мароко, Обединени арабски емирства, Палестина, Русия, САЩ, Тунис, Турция, Франция и Япония.

Той е сред вносителите на 6 законодателни инициативи. Участвал е в 3 предложения към законопроекти за второ четене. Отправил е 6 въпроса към министри на парламентарен контрол.

8. Д-р Силви Кирилов е от „Има такъв народ“. Член е на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Комисията по здравеопазването, Подкомисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове към Комисия по въпросите на Европейския съюз и Групите за приятелство на България с Казахстан, Ливан, Русия и Финландия.

Той е сред вносителите на 12 законодателни инициативи и 6 предложения към законопроекти за второ четене. Задал е 4 въпроса към министър и заместник-министри по време на парламентарен контрол.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини