Кметът: Дарената линейка на МБАЛ-Хасково е била използвана преди от БЧК

Изображение 1 от 2

    Линейката, която беше дарена от Областна администрация на МБАЛ-Хасково е била използвана за нуждите на Българския червен кръст. Това заяви пред медиите днес кметът Станислав Дечев, който е бивш областен управител на Хасково.

    Припомняме, че ключовете за специализирания автомобил бяха връчени преди два дни от областния управител Катя Панева на изпълнителния директор на хасковската болница д-р Георги Гелов. Тогава тя заяви, че автомобилът е бил спечелен по проект преди 10 години и не е бил използван никога.

    В тази връзка Станислав Дечев каза, че това не е вярно, а информацията е некоректно поднесена. Поясни обаче, че предоставянето на линейката е хубав жеста от страна на губернатора. Каза още, че това е мобилен център за кръводаряване, който е бил използван през годините от БЧК, а за целта е бил подписан договор за заем за ползване през 2013 г., който по-късно е бил анексиран от различни областни управители.

    Доколко линейката е била използвана по предназначение, могат да кажат от БЧК, откъдето е било постъпило поискване за ползване на линейката. „Превозното средство е било използвано дотолкова, доколкото е било необходимо“.

    От своя страна областния управител на Хасково Катя Панева каза, че не обвинява никого. Настоя, че проектът за автомобила е приключил преди 5 години и след това тя не е била използвана. Уточни, че от 2017 г. въпросната линейка не е имала задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. На въпрос дали е била предоставяна на БЧК с договори, Панева заяви: „Не, че е била предоставяна, а е удължаван договора, за да бъде там на паркинг“. Не поясни обаче за какво точно е бил договорът с БЧК.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      11
      111Ф
      8 -3
      07:39, 5 авг 2022
      Кой,какво ,как,защо,къде,ей стига с тази политика,давате линейката да се ползва по предназначение и толкова ай стига с таз политическа реклама по ново-му PR(ПИ-АР).
    • 2
      22
      222
      4 0
      15:27, 5 авг 2022
      Какво значение има кой на кого какво дал.Важното е че са я държали 5 години и са плащали паркинг а не са я дали където е необходима да се ползва ...Ееееее, аман от политическо приказване ....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини