Подобни ексцеси ще продължават. Канцеларията на президента на Украйна коментира взривовете в Крим

От канцеларията на президента на Украйна коментираха детонациите в склада за боеприпаси в Джанкойския район на временно окупирания Крим, като предпожиха, че поради неспазване на мерките за безопасност от страна на окупаторите подобни случаи може да се повторят в бъдеще.

В ефира на телемаратона Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, заяви:

"Това е поредица от мощни експлозии, които тепърва започват. Спомняте ли си как руското министерство на отбраната каза, че те просто не знаят как да пушат, не знаят как правилно да подходят към сигурността в складовете? Затова вярвам, че, предвид нивото на интелекта в руската армия, броят на такива ексцесии ще расте, и то в Крим", каза той.

Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак отбелязва, че операцията по "демилитаризация" на Украйна ще продължи до пълната деокупация на украинските територии.

Той написа в своя канал в Telegram:

"Операция "демилитаризация" в ювелирния стил на Въоръжените сили на Украйна ще продължи до пълната деокупация на украинските територии. Нашите войници са най-добрите спонсори на доброто настроение. Крим е Украйна".

По-рано днес председателят на Меджлиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров информира за детонацият в склада за боеприпаси в село Майское, Джанкойски район на временно окупирания Крим.

Според него нашествениците са обкръжили зона в радиус от 5 километра от епицентъра на експлозиите, откъдето се евакуира цялото цивилно население. Детонацията на боеприпаси продължава.

Има съобщения от руска и украинска страна, че експлозиите са прекъснали жп линията от полуострова до континенталната част, което значава и прекратяване на жп транспорта на военно оборудване и хора от окупирания Крим до окупираните територии в Украйна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини