Христо Грозев смята, че бързото сваляне на Путин е заплаха за света

Съществуват рискове при бърза оставка на руския президент Владимир Путин. Но в този случай "ястребите", които искат голяма световна война, могат да вземат властта. Това разказа в ефира на FREEDOM разследващият журналист от Bellingcat Христо Грозев.

Шойгу е в немилост, според информация на британското военно разузнаване и Христо Грозев я смята за достоверна. Изводите си той прави на база публикации в затворени канали в Русия, обхващащи бивши и настоящи военни, наемници, хора които имат връзки в службите, които не са доволни от липсата на напредък в Украйна и обсъждат, че трябва да се бомбардира не само там, а и Запада.

Грозев смята, че в момента Путин няма стратегия за напредък на окупационните войски. Той "трябва да пренаписва стратегията всеки ден, при което му се налага да работи директно с полевите командири". Това продължава от около месец и половина, след като Путин спря да се доверява на Шойгу.

Трудно е да се каже колко още военните ще търпят това мятане напред-назад.

"Най-страшният сценарий е, когато точно крилото на "ястребите" завземе политическата власт... Има риск военното крило, което смята, че е необходима пълна мобилизация, да вземе властта - това е най-лошият вариант за целия свят", казва Грозев.

Той смята за по-добър вариантът Путин бавно да губи политическото доверие на народа.

Военното крило абсолютно може да свали Путин и то все повече набира сила. Те пишат открито, те все повече открито критикуват Путин, те са на свобода, никой не ги арестува, което означава, че имат гръб, казва Христо Грозев във видеото. Той даже споменава имена, които биха могли да виждат себе си на мястото на Путин, с нужния апетит и подкрепа.

Той разказва и за разкритата руска агентка Олга Колобова - Мария Адела Ривера Куфелд, успяла да попадне в кръгове близки до НАТО.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини