Украински дрон унищожи два ТУ 22М3 на тилово летище на руснаците край Калуга

Изображение 1 от 2

    Украински дрон достигна до тиловото летище на руснаците край Калуга и там унищожи два ТУ 22М3. Тези самолети бомбардираха Украйна от територията на Беларус и бяха базирани на летище Шайковка.

    Това заяви журналистът Орест Сохар, позовавайки се на източници от въоръжените сили на Украйна.

    Унищожаването на два ТУ 22М3 се определя от въоръжените сили на Украйна като много важно събитие. Летище "Шайковка" е тилова авиобаза на Руската федерация и се намира на разстояние повече от 350 км от границите с Украйна. До Москва от Калуга полетът е не повече от 300 км.

    "Руската система за противовъздушна отбрана е пробита и просто пропусна патриотичния лателен апарат. Моите приятели от въоръжените сили на Украйна подчертаха това: руснаците са слепи, когато става въпрос за нови видове оръжия", казва Орест Сохар.

    Журналистът припомни, че първоначално нашествениците съобщиха, че дронът е "местен", тъй като руските генерали не смееха да кажат истината на Москва.

    Взривовете край Калуга

    На 7 октомври дрон се взриви в Русия близо до Калуга над пистата на военно поделение, съобщи Mash. Руската федерация заяви, че това е диверсия.

    Тази сутрин недалеч от самата част е изстрелян БПЛА с гранатометен снаряд - той не е долетял в Русия от територията на Украйна. Неговата цел е била да унищожи пистата на летище Шайковка. Пистата беше повредена, но вече е ремонтирана.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини