Нощ на масирани атаки. Взривове в Киев

В понеделник сутринта, 10 октомври 2022 г., Русия отново атакува Киев. В града, след обявяването на въздушна тревога, прогърмяха няколко експлозии, съобщават местни медии.

След 8 сутринта в Киев прогърмяват 3-4 експлозии. Това съобщиха редица местни издания. Експлозиите бяха чути и от журналисти на АП и изглежда са резултат от ракетни удари.

По-късно информацията за нападението беше потвърдена от кмета на града Виталий Кличко. Експлозии са регистрирани в квартал Шевченко.

Засега няма данни за жертви.

Очевидец, цитиран от Ройтерс, съобщава, че над сгради в центъра на града се вижда да се издига черен пушек.

Има ранени и загинали в резултат на няколко удара в Киев на различни места. Информацията се уточнява. Това съобщи прессекретарят на Държавната служба за извънредни ситуации Светлана Водолага, предава Suspilne.

Нощ на масирани атаки

В резултат на нощна ракетна атака на Запорожие загина човек, още петима бяха ранени, включително едно дете. Това съобщи секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев в Telegram.

Противникът тази нощ е изстрелял 10 ракети С-300 по Николаев, по предварителни данни няма жертви. Това съобщи председателят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким в Telegram. "Към стартовата линия (Астрахан) летят 2 групи самолети ТУ-95 (общо 8) - внимавайте. Руските окупатори продължават политиката си на терор", допълва началникът на ОВА.

Руснаците са обстреляли четири района на Днепропетровска област с ракети, "Урагани" и "Градове", няма жертви. Това съобщи в своя Telegram началникът на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко.

"Нощ на масирани атаки... Руснаците обстрелваха с ракети, "Урагани", "Градове" и тежка артилерия 4 района на обл. сгради, автомобили, газопроводи и електрически мрежи. Заради обстрела къщите на мн. над 2000 жители на Никопол са без ток. По-голямата част от енергподаването вече е възстановено", каза той.

Според Резниченко руски снаряди са поразили болница, лицей, поща, аптека, офис на застрахователна компания, библиотека, магазин, кафене, фризьорски салон и паркинг. По първоначални данни няма жертви.

Резниченко каза още, че в района на Кривой Рог вражески "Урагани" са ударили община Зеленодолск. Хората не са пострадали. Степента на разрушенията се изяснява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини