Омбудсманът настоя за нова проверка в „Топлофикация Перник“

Омбудсманът Диана Ковачева настоява за нова проверка на „Топлофикация Перник“, заради аварии с топлата вода. В препоръка до председателя на КЕВР Иван Иванов, Ковачева е поискала контрол за изпълнението на лицензионните задължения на топлофикационното дружество, включително сигурност, непрекъснатост и ефективност на топлоснабдяването.

Поводът за поредната препоръка са жалбите и сигналите от битови клиенти на топлофикационното дружество в Перник. Те са свързани с удължения планов ремонт и с последвалите го непосредствено аварии на топлопреносната мрежа в част от града. Ковачева настоява за своевременно предприемане на мерки, предвид предстоящото начало на новия отоплителен сезон, както и за информация относно резултатите от предишната проверка, поискана от нея.

Според Ковачева е необходимо да бъде намерено трайно решение на проблемите с качеството и непрекъснатостта на топлоснабдителните услуги в Перник. Категорично е и становището й, че всички потърпевши абонати на дружеството трябва да получат справедливи компенсации.

 

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини