Училищата се местят в баровете заради грипа. Гербаджия спипан в бракониерски лов. Преглед на регионалния печат

„Съветник от ГЕРБ в бракониерски лов“съобщава във водещо заглавие вестник „Новинар Юг“.Мераклията за лидер на димитровградската организация на ГЕРБ Антон Вълков е бил в гъбарската дружинска на созополския кмет Панайот Рейзи. Същия бе арестуван с авери докато уж ходил за гъби, нарамил пушка на рамо. После се оказа, че май се целили не в манатарките, а в кошута. Вълков не бил арестуван, съобщава самия той, само ходил да дава обяснения в полицията. И той бил за гъби.

„Само след две години ще ни сполети заешки грип“ Думите са на шефа на пулмологично отделение в хасковския тубдиспансер д-р Веселин Калфов. Всичко било изкуствено създадена истерия, като птичия грип и лудата крава. Новия щам по нищо не се различавал от стария. Е, вирусолозите твърдят друго. Клиницистите също. Доктор Калфов който през живота си не се е срещал със свински грип/както и 90% от лекарите по света/ знае повече.

Любопитен е и редакционния коментар. Всичко е психоза. И от нормалния грип умират хора ама никой не им държи сметка. Сега заради медиите, хората са полудяли, а гадните фармацевтични компании правят пачки. Колега, на хората им била спестена масовата грипна истерия през 1918-та година, щото е нямало толкова и такива като сегашните медии. Което не е попречило испанския грип да убие 100 млн души. Той бил подтип на птичия вирус, който се прехвърлил на хора. Да звучи познато?Още малко ще заобвиняваме журналистите че измислят грипа или пък, че лошите американци го правят в някоя лаборатория.

За сметка на това родителите все повече спират децата си от училище. Броят на отсъстващите се е увеличил със 798 само за ден, съобщават от регионалния инспекторат. „Грипът спря от училище 4522“ надлежно преброява вестника във водещото си заглавие от страница 2-ра.

„Жени се сбиха за безплатно брашно“, „Новата ЖП линия разполови нивите на 20 скобелевци“ още заглавия от втора страница.

„Въпреки всичко България трябва да прощава на Македония“ Думите са на Любчо Куртелов-председател на Българите в Македония. Лайтмотивът в общирното интервю на стр.4-та е че както и да се държи Македония, България не трябва да залага на твърдата позиция срещу нея, а да прощава ли прощава. От няколко години човекът е Български гражданин. Преди сигурно се е казвал ЛюПчо.

„Мега Спорт покори Виена“ 5 златни медала за хасковския клуб по аеробика. Вестникът поправя пропускът си от вчера-има материал за Григор Димиторв, наричан свойски Гришо. Бил бил/обратното на паднал/.

„При епидемия: Училищата се местят в баровете“ Водещо заглавие във вестник „Хасковска Марица“. Все още няма предпоставки за обявяване на грипна епидемия, съобщават от РИОКОЗ. Ако пък има такава, не може да се изпълни заканата на министър Божидар Нанев да се затворят баровете и дискотеките. Може само да се дават препоръки за това. Които, естествено собствениците няма да изпълнят.

В хасковската болница не обръщат внимание на разни твърдения че всичко е истерия и повсеместно са си сложили маски. От днес пък раздават антивирусния препарат „Тамифлу“ Ами, не разбират колкото доктор Калфов хората.

„Балкански път отведе 4-ма зад решетките“ заглавие над главата. Поредните задържани с хероин на границата. Този път само с 5 кила. Първия случай в последния месец бе за 80 кила, следващия на 40 кг. Поръчителят бил познат на спецслужбите. Надяваме се да стане познат и на службите по охрана на затворите.

„КПП шеф пратен в 9-та глуха“ Водещ материал на страница втора. За тези които се интересуват от кадровите промени на митницата, съобщаваме че Пламен Георгиев/кой?!/ е преназначен в ГПУ „Средец“ /Къде?!!/. Щяло да има още чистки. Очакваме следващата новина за уволнението на секретарката на шефа на гранична полиция. Дано все пак не и се случи на жената.

„Бум в търсенето на твърдо гориво за огрев“ заглавие от страница втора. „ХЕИ да спрат спекулациите около H1N1” в рубриката „Контакти“. Показателни за доверието в институциите са думите на гражданка-ХЕИ или спекулира с твърденията за свински грип или крие информация. При всички случаи има нещо гнило-и така и иначе да процедира службата все ще е виновна.

„Паркирането в центъра игра на нерви“ на цялата страница 4-та. Анкета-имате ли проблеми при паркиране в центъра? Отговорите-да.

Ако имате нерви-страница 4-та.

„Хасковлия се качи на пиедестала до световен шампион“. Шампионът е Детелин Далаклиев, а местното момче Сефтин Севал се качило на почетната стълбичка до шампиона след бронзовия медал на купа България.

Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини