Седем загинали и 11 ранени при тежка верижна катастрофа в Турция

Най-малко седем души са загинали и единайсет са били ранени днес при тежка верижна катастрофа между автобус и два камиона в окръг Агръ, Източна Турция, съобщиха турските власти, цитирани от Анадолската агенция.

По последна информация на телевизия CNN-Turk при инцидента са се сблъскали пътнически автобус, камион цистерна и ТИР, превозващ зеленчуци, в центъра на град Тутак. 

При инцидента са били ранени единайсет души. Състоянието на двама от ранените е тежко, заяви министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от Анадолската агенция.

При сблъсъка са се запалили автобусът и камионите. Гъст дим се издигаше над местопроизшествието. Няколко часа бяха необходими на огнеборците, за да угасят пламъците, посочва АА.

На мястото на инцидента пристигнаха много линейки, полиция, жандармерия, пожарни екипи. 

Засега не са известни причините за тежкия инцидент. Министърът на правосъдието Бекир Боздаг заяви, че е предприето разследване по случая, информира телевизия TRT-Haber. 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа, основният опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу, както и много други политици изказаха съболезнования на близките на загиналите при катастрофата.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини