ДПС Хасково-доволни. Преизбират Мюмюн Искендер

Искендер остава лидер на ДПС Хасково

Общинската организацията на ДПС в Хасково даде висока оценка на ръководството си и го преизбра за следващ мандат на отчетно изборна конференция, състояла се в бизнесцентъра. За лидер остава Мюмюн Искендер, а в общинското ръководство влизат и нови лица, но се залага главно на досегашните кадри, уточни говорителят на организацията Йозджан Мехмед. Конференцията още избра 115 делегати за областната конференция на Движението която също ще бъде в Хасково на 15-ти ноември. Тя ще преизбира Мехмед Атаман.

„ДПС увеличи с близо 2 500 гласовете си в Хасково на последните избори, защо да не сме доволни”, мотивираха се от движението. Те визираха местния вот през 2007-ма година, където ДПС взе малко под 10 хиляди гласа, а на парламентарните избори тази година спечели 12 173. В областта пък, през 2009-та година ДПС поставили абсолютен рекорд-22 800 гласа. Запазването на статуквото вероятно ще продължи и на областния вот следващата седмица, прогнозираха редовици на партията.

Партийният актив бе в пълен състав

На общинската конферениця не се е дебатирало разцеплението в организацията на ДПС в Минерални Бани. Там се стигна до абсурда низова организация да отлюспи от партията един от двамата кметове на общини на ДПС в областта Орхан Шабан.

„Вървят помирителни процеси, всичко ще се оправи до областната конференция” коментираха лаконично от ДПС Хасково.

Гласуването бе единодушно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини