Американче обра болницата. 15 бона за рекетьора Лавчев. Преглед на печата

Съдът пусна срещу 15 бона изнудвача Лавчев, пише в голямото си заглавие над главата “Хасковска Марица”. Заглавието в “Новинар юг” е подобно, разликата е, че зам.-шефът на НВМС е наречен “рекетьора Лавчев”. Световната практика в подобни случаи е медиите да се въздържат от квалификации, преди да се е произнесъл съдът. А ако го признае за невинен? Ако се окаже, че е натопен? Основният принцип на правото гласи: “всеки човек е невинен до доказване на противното”.

Впрочем това са особеностите на нашите медии. В добавка обаче  са и особеностите на нашия съд. Прокурорът иска “домашен арест”, адвокатът не възразява, а съдът налага далеч по-леката мярка за неотклонение “парична гаранция” от 15 000 лв. Има над какво да се размишлява – дали българската Темида трябва да бъде изобразявана със завързани очи, или пък със зашити джобове?

Но като цяло – националната ни особеност е, че у нас всичко е по-особено.

Американче обра болницата, пише в другия акцент на първа страница в “Хасковска Марица”. 16-годишният Кристиян, който доскоро живеел в САЩ, задигнал монетите, с които пациентите в хасковската болница плащат на час за кабелна телевизия. Малкият разбойник е обявен за национално издирване. За шепа звонк. След написаното по-горе това звучи малко като подигравка с интелигентността на българина.

Магистралата минава върху кладенците край Ябълково, пише в акцента на втора страница. Информацията е от новия шеф на ВиК Хасково Петко Стойчев.

Измислят грип заради почивка, четем във водещия материал на трета страница. Учителки от хасковска забавачка заявявали на родителите, че децата ще са в смесена група. Целта била да се откажат да ги оставят в градината. Което пък имало друга цел – педагозите да излязат в отпуск. Цялата работа излиза малко като световната конспирация на евреите.

“Хасковските управници пълни некадърници”, четем на плакат от снимка на 5 страница. Темата обаче е 10 ноември 1989 г., а плакатът – от съответния период. Някой да не си помисли нещо друго.

Магистралата мести 6 кладенеца на ВиК, информира в челното си заглавие от първа страница “Новинар юг”. Информацията е от вчерашния брифинг, на който бе представен новият шеф на ВиК Хасково Петко Стойчев.

Акцентът на втора страница е от същата пресконференция – Мустафа Емин е следващият сменен. Думите са на депутата и областен лидер на ГЕРБ Иван Петров. Това сме го чували неведнъж.

Сливат групи, не затварят градини, четем още в броя. Това решили от общината.

800 стари гуми заграждат трасето за градското рали, пише на спортната страница. 40 пилоти щели да се пуснат на първото за Хасково подобно състезание. То ще се проведе в събота и неделя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини