Спор за общинска аптека е в основата на нападението срещу Шинаси Сюлейман, няма политически мотиви

Изображение 1 от 3

    Спор за общинска аптека е в основата на нападението срещу кмета на Община Кирково Шинаси Сюлейман, няма политически мотиви. Това стана ясно днес след изявление на наблюдаващия прокурор Емил Александров от Териториално отделение-Момчилград към РП-Кърджали. Извършителят на посегателството е аптекар фармацевт от Долно Капиново. Преди 10 години той не успял да спечели търг за общинската аптека, за което вини кметът Шинаси Сюлейман. Спорът за търговски обект е причината за инцидента, смятат от Прокуратурата. Той  съществува от 10 години .

      Фармацевтът е нападнал Шинаси Сюлейман в центъра на Кирково при оглед на поставянето на новогодишна украса. Били счупени няколко сфери и кметът попитал нападателя си дали са негово дело. Вместо отговор получил 10 удара с гаечен ключ. Градоначалникът е освидетелстван, но въпреки травмите днес е на работа. Назначена  е експертиза.

     Назначена е също и съдебнопсихиатрична експертиза на нападателя. За сега той е в ареста за 24 часа. В случай ,че е вменяем,мярката ще бъде удължена с 72 часа. Очевидци твърдят, че има психични проблеми,но се чакат резултатите от експертизата. Ако е вменяем го чака затвор до 2 години.

      До момента фармацевта не е разпитван. Взети са показанията на 8 свидетели. Търсят се още очевидци. Мнението им е ,че извършителят е вменяем. На противно становище са негови съселяни от Долно Къпиново. Те твърдят ,че през последните месеци фармацевтът се е затворил, станал необщителен.

     За разследването ще се използват записи от видеокамери.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Да бе да
      3 0
      12:45, 17 ное 2022
      Кмет от ДПС , завладял всичко и няма политически мотиви- то друго няма
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини