Ремонтира се сградата на училището в радомирското село Извор

Ремонтира се сградата на Основно училище „Иван Вазов“ в радомирското село Извор. Фасадата, дограмата и покривът на училището са силно компрометирани и опасни, поради което е необходимо неотложно възлагане и започване на довършителни строително-ремонтните дейности, алармират от общината. Наличието на сериозни повреди в дограмата и покрива създава риск от пълно разрушение на сградата, според специалисти.

Предстоят довършителни дейности по фасадата, покрива, демонтаж и подмяна на дограмата на обща стойност 135 000 лв. без ДДС. Първият транш от средства, отпуснат от Министерството на образованието и науката в началото на годината, се оказал недостатъчен за завършване на строително-ремонтните дейности на обекта.

Основно училище „Иван Вазов“ е построено през 1925 г. От 2009 г. учебното заведение е включено в списъка на средищните училища, а от 2011 г. е и защитено училище. ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор е единствената образователна институция за голям район от Радомирска община, включващ 10 села.

Довършителните ремонтни дейности няма да попречат на учебния процес, уточни за БТА директорът на ОУ „Иван Вазов“ Милена Андонова.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини