Най-голямото кметство в Перник навърши 35 години

Най-голямото пернишко кметство „Изток“ навърши 35 години, съобщиха от институцията. „Изток“ обединява два от най-големите и бързо развиващите се квартали в Перник – „Изток“ и „Мошино“, населението в които наброява около 30 000 души. Основите на днешния квартал, намиращ се в източния край на Перник, се полагат през 1953 г. Кметството е създадено с Указ № 3182/17.11.1987 г. на Държавния съвет на Народна Република България.

Днес на територията на квартал „Изток“ работят множество предприятия, важни за местната и националната икономика. Сред тях са „Стомана индъстри“, „Леми Трафо“, „Трелеборг“ и др.

През лятото на тази година шведският производител на индустриални компоненти AQ Group заяви, че инвестира 5 млн. евро в закупуването на имот с площ 22 000 кв. м в квартал „Изток“. Планира се бъдещият завод дa пpoизвeждa ĸopпycи oт лaмapинa и дa oтгoвapя зa eлeĸтpичecĸaтa интeгpaция нa гoлeми aĸyмyлaтopни cиcтeми зa cъxpaнeниe нa eнepгия.

По повод годишнината в сградата на кметството е обособена стена със снимки на досегашните управленци на квартала. Настоящият кмет Десислава Стоянова връчи почетни грамоти на бивши кметове. С благодарствени писма са наградени още дейци на културата, спорта и журналистиката, както и личности, допринесли за развитието на кметството.

Заради изчезналия Александър Цветанов празненство по случай годишнината не се състоя.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини