Трима Ботевци на национален кръг на Многоезично състезание 2022

Трима единадесетокласници от Езикова гимназия  Кърджали този уикенд участваха внационалния кръг на Многоезичното състезание, което се проведе в град Ловеч.  Едис Наим, Весела Добрикова и Калина Манева премериха сили със свои връстници от елитни езикови училища в страната. Участието в тази надпревара е едно от най-оспорваните и трудни представяния за учениците,защото е важен критерий за едновременно владеене на два чужди езика и ботевци традиционно достигат до призови места на национално ниво.

          Състезанието се организира от МОН и е за всички гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език  в 11 клас като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Надпреварата се провежда върху основни  езикови компетентности – слушане с разбиране, четене с  разбиране и създаване на текст като особеното е, че участниците  четат и слушат на изучавания от тях първи чужд език , в случая немски, а създаването на текстове е на изучавания от тях втори чужд език – английски. По мнение на учениците и учителите многоезичното състезание е изключително полезно за развитието на езика, мисълта и креативността, а участието в националния кръг е доказателство за стабилна езикова подготовка.

          Участието в надпреварата тази година за Едис, Калина и Весела бе изключително полезно и вдъхновяващо преживяване, защото им даде възможност да почувстват магията на словото и на двата езика, да покажат високо ниво на владеене на два чужди езици и да представят достойно както своето училище, така и област Кърджали. Резултатите от надпреварата ще бъдат известни до месец.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини